Parmesandoftande Pizza Bianco med gula kantareller, tryffel och en Valpolicella

Nu när kantarellerna både finns i skog och mark samt på torget så passa på! Här får du receptet på en vit pizza med parmesankräm, gula kantareller med några stänk av tryffelolja. Hittar du trattkantareller eller svart trumpetsvamp så kan du självklart även använda dessa.  Allt ligger på en god parmesankrämsbotten. Valpolicellavinet från Venetien är ett givet val till denna smakfulla pizza.

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Venetien, Valpolicella | art.nr 304 | Druvor: Corvina, Rondinella, Molinara och Oseleta | 135 kr

Varför inte servera denna vita kantarellpizza tillsammans med en mysig och prisvärd Valpolicella Ripasso Superiore som är ekologisk? Detta stilfulla vin kommer att sätta rätten på en högre piedestal vid middagsbordet eftersom vinet är elegant, kryddigt och mustigt. Spännande vin som fått mycket bra kritik av både svenska och internationella vinrecensenter. De italienska hemmadruvorna Corvina, Rondinella, Molinara och Oseleta är typiska för goda Valpolicellaviner och ger en härlig och typisk venetiansk blend med fin fatkaraktär smaker som choklad, moreller, muskot och russin. Balanserat, smakfullt och nyanserat vin som ger ett långt och fint avslut med kryddiga toner.

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore produceras av familjeföretaget Azienda Agricola Bettili Christiana med vingårdar i Valpolicella och Bardolino i Venetien.

 

Parmesandoftande Pizza Bianco med gula kantareller och några stänk av tryffel

Först gör du degen

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 5-6 dl manitobamjöl
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Fördela jästen i lite av det varma vattnet och tillsätt resten av vattnet med olja och saltet. Blanda i lite mjöl i taget och arbeta ihop till en elastisk deg. Låt den jäsa under duk i en timme.

Under tiden gör du parmesankrämen

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven lagrad Parmesan
  • nymalen svartpeppar
  • torkade örtkryddor oregano och basilika

Riv parmesanosten och blanda ner den i creme fraiche, rör om medkryddor och peppar.

Sätt ugnen på 275 grader.

Toppingen

  • 250 g kantareller
  • 1 tunt skivad vårlök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 msk vit tryffelolja
  • riven parmesan

Ansa kantarellerna och torrstek tills all vätska kokat bort. Lägg sedan i en klick smör i stekpannan, salta och peppra.

Bre på ett tunt lager parmesankräm på pizzorna och fördela kantareller över. Grädda c:a 7 minuter.

Ta ut pizzorna och strö över vårlöken och klipp rikligt med persilja över.

Ringla till sist över tryffeloljan och några rivna bitar parmesan.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •