Hem » Vin Skola » Läs allt om Chianti Classico – ett vinområde i hjärtat av Toscana

Läs allt om Chianti Classico – ett vinområde i hjärtat av Toscana

Chianti Classico-vinerna anses vara de bästa av de bästa och har en stadig kropp och starka tanniner. Syrligheten ligger runt mellan till högt och, som alla viner på Sangiovese-druvan, har de smak av körsbär. Underregionen är indelad i fyra zoner och vinerna verkar ha karaktär efter den zon de kommer ifrån.

Zoner för Chianti Classico-viner:

  • Radda in Chianti
  • Greve in Chianti
  • Gaiole in Chianti
  • Castellina in Chianti

Chianti Classico-viner från Radda-zonen har fylligast och mest mogen smak. De framställda i Gaiole-zonen har rykte om sig att ha komplex struktur och stadiga tanniner. Classico-viner från Greve-zonen är kända för sina väldigt koncentrerade smaker och viner skapade i Castellina-området är de mest sköra i smak och textur.

Alla Chianti Classic-viner produceras under Consorzio del Vino Chianti Classicos vakande ögon. Det är en organisation av vinproducenter från Chianti Classico-området. Deras enda mål är att hålla kvalitén på vinerna som produceras här under uppsikt och försäkra att det inte finns någon förekomst av vinbedrägeri.

Frågor och svar:

Vilken druva används för att producera Chianti Classico-viner?

Sangiovese-druvan används för att producera Chianti Classico-viner.

Vilken är den högsta syrlighetsnivån som Chianti Classico-viner kan ha?

Syrligheten i Chianti Classico-viner ligger mellan till högt.

Hur många zoner är Chianti Classico-området indelat i?

Chianti Classico-området är indelat i fyra zoner.

Vilken zon är känd för att producera Chianti Classico-viner med mest mogen smak?

Radda-zonen är känd för att producera Chianti Classico-viner med mest mogen smak.

Vad är Consorzio del Vino Chianti Classicos syfte?

Consorzio del Vino Chianti Classicos syfte är att hålla kvalitén på vinerna som produceras i Chianti Classico-området under uppsikt och försäkra att det inte finns någon förekomst av vinbedrägeri.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.