Vitt vin från Italien

En komplett och uppdaterad vinguide för Italienska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Italien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Italienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Italienska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Italienska Vita viner.

Filter

Filters

 

Alla Vitt Viner från Italien

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Italien

Vita viner från Italien

Italien är känt för sina fräscha och uppfriskande vita viner, som görs av en mängd olika druvsorter, inklusive Pinot Grigio, Trebbiano och Garganega. Pinot Grigio är det mest kända italienska vita vinet och är känt för sin lätta till medium kropp och smaker av citrus och gröna äpplen. Andra italienska vita viner inkluderar Trebbiano, ett lättvin med smaker av citron och örter, och Garganega, ett medium-vin med smaker av gula frukter och en antydan av mandlar. Italienska vita viner lagras ofta i ståltankar, vilket kan bevara deras friska och fruktiga smaker. Dessa viner passar utmärkt till skaldjursrätter, pastarätter och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Italien

Vanliga frågor om Vitt Viner från Italien
 • Vilket är det mest populära vita vinet i Italien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära vita vinet i Italien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men några av de populära vita vinerna i Italien är Pinot Grigio, Trebbiano och Moscato.

 • Vad är de viktigaste vita druvsorterna i Italien?

  Några av de viktigaste vita druvsorterna i Italien är Trebbiano, Pinot Grigio, Garganega, Verdicchio, Moscato, Chardonnay, Fiano och Greco.

 • Vilken typ av vin är Italien känt för?

  Italien producerar ett brett utbud av viner, inklusive populära röda viner som Chianti, Barolo och Amarone, samt vita som Pinot Grigio och Moscato d'Asti.

 • Vilka regioner i Italien producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Italien produceras i Friuli-Venezia Giulia, Veneto, Trentino-Alto Adige, Lombardiet, Piemonte, Toscana, Umbrien, Lazio, Campania, Sicilien och Sardinien.