Kräftskiva - bild på kräftor och dill

Kräftskiva! Viner och smårätter med ost och färskpotatis


Dags för kräftskiva! Hur man kokar kräftor behöver vi nog …


Dags för kräftskiva! Hur man kokar kräftor behöver vi nog inte gå igenom. Men när vi frågade läsare så fick vi främst tre frågor: 1. Kan man göra någon kul …

Läs artikeln »

zwickelbier - en kalkonhamburgare med allt på

Läcker kalkonburgare till en äkta, cool Zwickelbier


Vi ska lära känna en trevlig ölstil som kallas för …


Vi ska lära känna en trevlig ölstil som kallas för Zwickelbier eller Kellerbier – Frankernas “flytande bröd” –och steka några läckra hamburgare av kalkonfärs till denna kalla naturöl som innehåller …

Läs artikeln »

Abruzzo - vy över berg och hav

Abruzzo – tipica Italia – så typiskt Italien!


Vi åker till det genuina Italien, provar ett internationellt prisat …


Vi åker till det genuina Italien, provar ett internationellt prisat veganskt vin gjort på regionens signaturdruva Montepulciano d’Abruzzo och lagar en traditionell lantlig rätt med sniglar som du i princip …

Läs artikeln »

Medelhavet: krispiga aubergineskivor på tallrik och ett glas rött vin

Smaktips från Medelhavet


Denna vecka lagar vi sommarmat från Medelhavet med spanska influenser. …


Denna vecka lagar vi sommarmat från Medelhavet med spanska influenser. Läckra krispigt stekta auberginer som man ofta hittar i menyn på bodegorna och restaurangerna. Rätten serveras med ett fruktigt rödvin …

Läs artikeln »

Kokböcker: 2 barn i köket med en kokbok

Vi är bra på att skriva kokböcker i Sverige!


Vi är duktiga på att skriva kokböcker i Sverige och …


Vi är duktiga på att skriva kokböcker i Sverige och skriver en hel del böcker av hög kvalitet inom världsaktuella matfrågor som ligger i tiden samt inom öl och andra …

Läs artikeln »

Jura: paj på polenta och örter

Chardonnay och en quiche på polenta, lök och örter


Kan det bli mera franskt än Jura, en quiche och …


Kan det bli mera franskt än Jura, en quiche och ett glas Chardonnay?   I alla fransktalande länder, Frankrike, men även Luxemburg och Belgien så älskar man att äta quicher …

Läs artikeln »

Vinho Verde: avokadoris

Lätt och friskt – krämigt avokadoris och Vinho Verde


Vill du också dricka ett lätt Vinho Verde vin och …


Vill du också dricka ett lätt Vinho Verde vin och äta lite lättare? Med lätta viner, så menar vi både kalorisnåla viner och viner med mindre alkohol. Dessa viner ökar …

Läs artikeln »

Gin: gravad lax

Botanisk gin till gravad lax och bästa GT:n!


Botanisk hantverksgin har varit trendigt ett tag nu och den …


Botanisk hantverksgin har varit trendigt ett tag nu och den har hela den där komplexa smaken. Funkar bra till gin & tonic men också en gin som helt plötsligt har …

Läs artikeln »

vegetariskt: 2 vinglas och sallad

Röda fylliga viner till vegetarisk mat?


Vi ska prova vegetarisk mat och matcha tillsammans med röda, …


Vi ska prova vegetarisk mat och matcha tillsammans med röda, mustiga viner. Fungerar det att matcha fylliga grillviner till lättare vegomat eller måste man hålla sig till de vita? Är …

Läs artikeln »

Vi bjuder på vintips och goda recept från Sicilien!


Förra veckan besökte Vinjournalen Sicilien, tillsammans med ett litet gäng …


Förra veckan besökte Vinjournalen Sicilien, tillsammans med ett litet gäng vinentusiaster, för att lära känna lokala vinerna, prova viner, äta lite god hemlagad mat. Och gissa om vi fick en …

Läs artikeln »

tagine marockansk lergryta

Gott! Marockansk Tagine & Petite Sirah!


Tagine och detta vin är en kombination med stuns, både …


Tagine och detta vin är en kombination med stuns, både vad gäller den marockanska maten och vinet. Maten är kryddad och behöver ett vin som står sig fint till det, …

Läs artikeln »

en flaska D7 Chardonnay och en tallrik med sallad

Lokalt och hållbart – mat och vin!


Vår gästkock Matt Beaudin hos Monterey Bay Aquarium har återigen …


Vår gästkock Matt Beaudin hos Monterey Bay Aquarium har återigen varit i skapartagen med mottot lokalt och hållbart och skapat en ”bowl” på rå lax och Matt kallar den för …

Läs artikeln »

Madia – prisvärt, fruktigt och veganskt!


Madia är ett trevligt vardagsvin som lätt blir en favorit …


Madia är ett trevligt vardagsvin som lätt blir en favorit och skänker lite lyx till middagen utan att det kostar skjortan! Vi vet inte hur ni gör, men personligen är …

Läs artikeln »

Sparris – och vinälskare? Jo, det fungerar!


Nu är sparristiden här! Sparris är underbart att äta på …


Nu är sparristiden här! Sparris är underbart att äta på egen hand, men ibland kan det bli helt fel om man ska välja vin. Inte ens choklad eller tomat har …

Läs artikeln »

Dolcetto – en vinmakare, ett vin och mycket god mat!


Vi ska dricka en god Dolcetto, träffa en känd vinmakare …


Vi ska dricka en god Dolcetto, träffa en känd vinmakare och prova hans stilfulla vin framställt på lokala traditioner. Till det lagar vi en Kyckling Piccata! Vinfamiljen Grimaldi är inte bara …

Läs artikeln »