Sagolikt god Laxcarpaccio Italienne och en torr, ekologisk Riesling


Detta recept är en briljant demonstration av hur en enkel …


Detta recept är en briljant demonstration av hur en enkel förberedelse med de bästa ingredienserna kan producera en fantastisk maträtt. Vår carpacchio låter de italienska smakerna komma igenom.  Vi har …

Läs artikeln »

Lill-lördag! Korianderdressad flankstek & ett Pinot Noir tips!


Flankstek är en snabbt grillad köttbit. Det går utmärkt att …


Flankstek är en snabbt grillad köttbit. Det går utmärkt att steka köttbiten hel och den ska alltid trancheras, alltså skäras, mot muskelfibrerna, så att den inte blir seg. Grillad kött …

Läs artikeln »

I mitt kök: Intervju med Charlotte Perrelli bland röding och egna viner


Efter 30 år på scenen har vi många schlagerminnen med …


Efter 30 år på scenen har vi många schlagerminnen med Charlotte och sedan hon som 13-åring startade sin karriär. Dansband, turnéer, teaterscener, schlagerfestivaler, tv-program. Charlotte verkar inte tröttna på att …

Läs artikeln »

Mumsig halloweensoppa med rostad pumpa nyheten Koblenzer Kellerbier


Vi säger välkommen till mysiga höstdagar och börjar nu med …


Vi säger välkommen till mysiga höstdagar och börjar nu med stormsteg gå mot pumpatider och Halloween.  Pumpan har alltid varit en populär och läcker dekoration så här års, men kanske …

Läs artikeln »

I mitt kök – Peter Streijffert lagar moussaka & vi tipsar om ett gott Rhônevin


Du kanske känner igen Peter Peter Streijffert från Go’kväll i …


Du kanske känner igen Peter Peter Streijffert från Go’kväll i Svt? Peter är killen som pratar om grön mat och har gatuodling i Hammarbyhöjden i Stockholm, driver en popup-restaurang och …

Läs artikeln »

Kanongod skogssvampsoppa med tryffel och sherry och vitt vin från Argentina


Jag kan nästan inte gå förbi utan att stanna. Nu …


Jag kan nästan inte gå förbi utan att stanna. Nu ligger det stora färska Karl Johansvampar varvade med trattkantareller till överkomligt pris på nästan alla grönsakstorg. Trevlig vardag blir det …

Läs artikeln »

Smarrigaste lövbiffen kokas i öl och vi dricker en nylanserad tysk lager


Mit Bluhme Öl i maten och öl i glaset. Jo, …


Mit Bluhme Öl i maten och öl i glaset. Jo, det blir faktiskt jättegott och är en tysk läckerhet från samma område som ölen som nu lanseras lagom till Oktoberfesten. …

Läs artikeln »

I mitt kök: Anette Rosvall kombinerar mat och vin i ny kokbok!


Anette Rosvall är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus …


Anette Rosvall är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat och vin och hennes intresse för mat började tidigt i livet. – Jag har alltid varit intresserad av …

Läs artikeln »

Parmesandoftande Pizza Bianco med gula kantareller, tryffel och en Valpolicella


Nu när kantarellerna både finns i skog och mark samt …


Nu när kantarellerna både finns i skog och mark samt på torget så passa på! Här får du receptet på en vit pizza med parmesankräm, gula kantareller med några stänk …

Läs artikeln »

General Tso’s goda sötsura kyckling med ett friskt rosévin


Vem var General Tso och varför äter vi hans kyckling? …


Vem var General Tso och varför äter vi hans kyckling? Den legendariske general Tso Tsungtang levde under Qing dynastin och var en militär ledare som utmärkte sig i Kinas största …

Läs artikeln »

Ljuvliga Polpette i en mustig marinarasås med en Amarone


Vi avslutar vår italienvecka med Polpette, italienska köttbullar., som är …


Vi avslutar vår italienvecka med Polpette, italienska köttbullar., som är en stor hit i Italien, där köttbullar inte är en enkel rätt. Alla gör sina egna specifika favoritvarianter och försöker …

Läs artikeln »

Italiensk favorit – Torta di pomodoro con ricotta och en röd Lambrusco


Fortfarande tomater kvar i trädgården? Det här är ett jättegott …


Fortfarande tomater kvar i trädgården? Det här är ett jättegott och mycket enkelt recept som kombinerar fräscha tomater med Ricottaost. Torta di pomodoro con ricotta betyder på svenska tomattarte med …

Läs artikeln »

Godaste gott! Taleggiofyllda Arancini med rosmarin och en vit härlig Soave!


Det här är nog det godaste mumset som italienarna har …


Det här är nog det godaste mumset som italienarna har hittat på för att bli av med överbliven risotto. Men visst kan du koka ny risotto. Lång beskrivning med enkelt …

Läs artikeln »

Delicioso! Uova i Purgatorio – den italienska bondens mat med Valpolicella


Jag minns att när man haft kul en kväll i …


Jag minns att när man haft kul en kväll i serien Sopranos, så stekte man ofta en dagen-efter-rätt som bestod av ägg och tomater – Uova i Purgatorio, ”ägg i …

Läs artikeln »

Vilket vin ska jag välja till laxen – rött, vitt eller rosé?


Vi har kommit en bra bit bort från regeln att …


Vi har kommit en bra bit bort från regeln att fisk alltid ”måste” paras med vitt vin. Numera rynkar ingen på näsan om du väljer både ett rött eller ett …

Läs artikeln »