Sommargrön ärtpesto & rött veganvin


Veganviner efterfrågas mer och mer och eftersom Il Momento, är …


Veganviner efterfrågas mer och mer och eftersom Il Momento, är veganvänligt, så gör vi även en veganvänlig pasta med ärtpesto, aromatisk basilika, grillad zucchini och rostade pistagenötter. Självklart väljer vi …

Läs artikeln »

Vinn Paolo Robertos nya matbok!


Sugen på några mogna tomater, en och annan aubergine och …


Sugen på några mogna tomater, en och annan aubergine och zucchini, lite mozzarella, några oliver, några droppar citroner över och ett glas gott vin till? Ja, i alla fall när …

Läs artikeln »

Sommarfesta med god paella och nya 3 Amigos


Att göra en god paella handlar egentligen bara om att …


Att göra en god paella handlar egentligen bara om att välja ett kornigt ris som inte klibbar ha i riktigt fräscha ingredienser och dricka ett gott spanskt rödvin till! Här …

Läs artikeln »

Galet gott! Lammfärs i Manicotti & fina Dogliani Superiore


Ta chansen att prova ett nytt och mycket gott vin, …


Ta chansen att prova ett nytt och mycket gott vin, Dogliani Superiore, från kända vinmakaren Fabrizio Fabiani och hans vingård Azienda Conzia. Detta är en elegant, fruktig italienare som vi svenskar …

Läs artikeln »

Leif GW Persson: ”Ett gott vin är en gåva till livet”


Han är polisprofessor, en av Sveriges bäst sålda författare, populär …


Han är polisprofessor, en av Sveriges bäst sålda författare, populär tv-profil och även numera – ny vinprofil! Vinjournalen “I mitt kök” pratar förstås om och med Leif GW Persson som …

Läs artikeln »

Laga gott med matvin!


De bästa kockarna vet att en liten skvätt vin i …


De bästa kockarna vet att en liten skvätt vin i maten förhöjer smaken, oavsett du lagar för finmiddagen eller till vardags. Vin har faktiskt använts sedan romartiden för att ge …

Läs artikeln »

Mors dag imorgon – bjud mamma på läcker laxquiche!


Varför inte bjuda mamma på lunch med quiche på lax …


Varför inte bjuda mamma på lunch med quiche på lax och en frisk och krispig Riesling? Mycket godare än så kan det ju faktiskt inte bli på Mors dag. Man …

Läs artikeln »

Recept på pintxos och ett baskiskt vintips!


Idag får du ett riktigt gott vinförslag från den baskiska …


Idag får du ett riktigt gott vinförslag från den baskiska vinregionen Txakolina som vi berättade lite mer ingående om igår. Du ska också få lära dig hur du gör goda …

Läs artikeln »

Medelhavskänsla! Grillad hel fisk och ett ljuvligt vitt vin


Sugen på fisk? Vilken är din favoritfisk? Multe, sik, abborre, …


Sugen på fisk? Vilken är din favoritfisk? Multe, sik, abborre, forell eller braxen? Vi vill skapa lite Medelhavskänsla och röstade för braxen, guldbraxen eller guldsparid som den också kallas. men …

Läs artikeln »

Fira Mello med ost & chokladbollar


Denna vecka är Mello-vecka i hela tre dagar och vi …


Denna vecka är Mello-vecka i hela tre dagar och vi har bestämt oss för att fira ESC i Lissabon med smarriga chokladbollar, både matiga och söta. Sedan håller vi tummarna …

Läs artikeln »

Läckra parmesanpanerade buketter och mousserande rött i glaset


Idag bjuder vi på ett italienskt bubbel! Mousserande Lambrusco tillsammans …


Idag bjuder vi på ett italienskt bubbel! Mousserande Lambrusco tillsammans med fräscha parmesanpanerade grönsaker med citron, kapris, krämig Dijonsås. Du kan göra rätten som ensamrätt eller ha den som tillbehör …

Läs artikeln »

Gudagott! Smarriga grillade honungsspjäll och en Pinot Noir


Fram med utegrillen! Vi håller tummarna för varmaste helgen detta …


Fram med utegrillen! Vi håller tummarna för varmaste helgen detta år och firar med långmarinarade revbensspjäll som kräver lite planering, men faktum är att dessa spjäll bara blir godare ju …

Läs artikeln »

Smarrig vegetarisk rågpizza och ett krispigt vintips


Ute efter en vegetarisk pizza som inte dryper av fett? …


Ute efter en vegetarisk pizza som inte dryper av fett? Prova vår Pizza Bianca i 4 snabba och enkla steg! Pizza kan bli lika gott om man väljer ett mera …

Läs artikeln »

Sparris med precis extra allt och fräschaste vita vinet!


Vår dagens rätt är bara grönsaker, men vilka grönsaker se’n! …


Vår dagens rätt är bara grönsaker, men vilka grönsaker se’n! Vad sägs om sparris med gremolata med potatiskaka med svamp och ett stänk av tryffel?  Till det serverar vi ett …

Läs artikeln »

Nostalgisk påskmat: lax och ett riktigt gott rosévin!


När man läser alla recept på ytterligare en lammkotlett – …


När man läser alla recept på ytterligare en lammkotlett – visst blir man trött och bara vill ha lax? Dessutom tror vi att många inte alla vill äta lamm, så …

Läs artikeln »