Tareq Taylors Chili con Pollo & Pinot Noir


Chili, kyckling, chorizo och Pinot Noir, fungerar det? Javisst!  Vi återknyter …


Chili, kyckling, chorizo och Pinot Noir, fungerar det? Javisst!  Vi återknyter till gårdagens intervju med krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor och idag pratar vi mat.  Tareqs nya kokbok,  Mat på en …

Läs artikeln »

Möt Tareq Taylor – vinn hans förkläde!


Häng med oss under två spännande dagar tillsammans med Tareq …


Häng med oss under två spännande dagar tillsammans med Tareq Taylor. Idag pratar vi om hans nya projekt och du har chans att vinna hans fina förkläde ur Hemtex-kollektionen. Imorgon …

Läs artikeln »

GW:s Vita till kyckling med ostfyllning


Nu kommer GW:s Vita! Det var i våras som den …


Nu kommer GW:s Vita! Det var i våras som den tv-populäre kriminologen och författaren Leif GW Persson lanserade sitt röda portugisiska vin på flaska, GW:s Röda.  Det blev en sådan succé att …

Läs artikeln »

Vinjournalens Filet Mignon med en läcker Syrah!


Vad sägs om Filet Mignon och ett säkert vintips till …


Vad sägs om Filet Mignon och ett säkert vintips till finmiddagen den 2:a advent? Driefontein Syrah, 2015 | SB 2068 | Sydafrika, Stellenbosch | 199 kr Läckra Driefontein Syrah lanserades på Systemet nu …

Läs artikeln »

Matthews Rabbit Cassoulet med Pinot Noir


Vi kör en Rabbit Cassoulet av Matthew Beaudin. I går …


Vi kör en Rabbit Cassoulet av Matthew Beaudin. I går presenterade vi veckans kock, Matthew Beaudin, från Monterey. Vi bad honom också om att komponera en annorlunda höstig gryta inför …

Läs artikeln »

Hållbart med kocken Matthew Beaudin i Monterey


Nu pratar vi hållbart! Denna vecka och närmare bestämt på …


Nu pratar vi hållbart! Denna vecka och närmare bestämt på torsdag den 22 november firar man Thanksgiving i USA och kanske en av de viktigaste familjehögtiderna i Nordamerika. Det gör …

Läs artikeln »

Fredagsmys: krispig fish and chips med pilsner


Perfekt på fredagskvällen imponerar du med klassisk brittisk soulfood: krispig …


Perfekt på fredagskvällen imponerar du med klassisk brittisk soulfood: krispig fish and chips inslagen i en pappersstrut och en kall pilsner.  Vill du lära dig lite mer om själva rätten …

Läs artikeln »

Butternut squash, sjötunga och en Crémant


Butternut squash! Nu är det väl ändå höst? Vi gör …


Butternut squash! Nu är det väl ändå höst? Vi gör en säsongsbetonad rätt med fisk du kan ta sjötunga. Hälleflundra torsk eller havskatt skulle vara andra bra andra fisk alternativ. …

Läs artikeln »

Perdeberg Pinotage

Poppis-Pinotage – Zebravinet


Höstig kantarellpaj med Roquefortost Skogens guld, de gula kantarellerna, är …


Höstig kantarellpaj med Roquefortost Skogens guld, de gula kantarellerna, är nog förmodligen vår allra populäraste matsvamp och det är dessutom en säker svamp att plocka för det går nästan inte …

Läs artikeln »

3 Amigos och 10 spanska piroger!


Ikväll dukar vi upp med 3 Amigos, ett gott och …


Ikväll dukar vi upp med 3 Amigos, ett gott och prisvärt rödvin och några lätta piroger från soliga Spanien. De är fyllda med grönsaker och kyckling och serveras med en …

Läs artikeln »

Mums! Kyckling, honung, kastanjer och Pinot Noir


Höstmys i grytan! Pinot Noir och sedan piffa upp en …


Höstmys i grytan! Pinot Noir och sedan piffa upp en härligt rostad och krispig kyckling med en söt ton av honung och känn hur doften av vitlök sprider sig i …

Läs artikeln »

Urgoda padrones, råstekt potatis & veganvänligt vin


Kanske har du sett den lilla asken på 200 g …


Kanske har du sett den lilla asken på 200 g med padrones, eller piementos de padron,  dessa gröna små paprikor? Vad man egentligen ska ha de till? Dessa små paprikor är …

Läs artikeln »

Laga mat med vin – det blir godare!


Alla vet vi att med lite vin i kastrullen så …


Alla vet vi att med lite vin i kastrullen så blir det godare. Det finns faktiskt maträtter som traditionellt kräver en skvätt av vinet som till exempel vinbräserad kyckling, coq …

Läs artikeln »

TGIF! Krämiga marockanska lammbullar & en fyllig Sangiovese


Vinjournalen vurmar alltid lite extra för lammbullar med dofter som …


Vinjournalen vurmar alltid lite extra för lammbullar med dofter som citron, ingefära och nymald kanel och kardemumma, massor med örter, rostade pinjenötter, fetaost och tahini – i den här rätten …

Läs artikeln »

En croûte! Kastanjer, blåmögelost & en ljuvlig Sauvignon Blanc


Kastanjpuré är en fransk delikatess som ofta serveras tillsammans med …


Kastanjpuré är en fransk delikatess som ofta serveras tillsammans med vilt och mustiga köttgrytor. Men vi ska göra en paj av kastanjer, spenat och blåmögelost förpackad i frasig smördeg eller …

Läs artikeln »