Vitt vin från Sydafrika

En komplett och uppdaterad vinguide för Sydafrikanska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Sydafrika hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Sydafrikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Sydafrikanska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Sydafrikanska Vita viner.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Sydafrika

Vita viner från Sydafrika

Sydafrika är känt för sina friska och fräscha vita viner, som ofta är en blandning av flera druvsorter. Den mest kända sydafrikanska vita vinen är Chenin Blanc, som ger torra viner med frisk syra och smaker av gröna äpplen, honung och en hint av mineralitet. Andra kända sydafrikanska vita viner inkluderar Sauvignon Blanc, som är känt för sin friska syra och smaker av grapefrukt och gröna äpplen, och Chardonnay, som har en fyllig kropp och smaker av tropisk frukt och vanilj. Sydafrikanska vita viner passar bra till skaldjur, kyckling och kryddstark mat.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Sydafrika

Vanliga frågor om Vitt Viner från Sydafrika
 • Vilka regioner i Sydafrika producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Sydafrika produceras i Stellenbosch, Constantia, Walker Bay, Elgin och Hemel-en-Aarde Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Sydafrika?

  Några av de huvudsakliga vita druvsorterna i Sydafrika är Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon och Viognier.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Sydafrika?

  Det är svårt att avgöra det mest populära vita vinet i Sydafrika eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men några av de populära vita vinerna i Sydafrika är Chenin Blanc och Sauvignon Blanc.

 • Vilken typ av vin är Sydafrika känt för?

  Sydafrika producerar en rad viner, inklusive röda som Pinotage och Cabernet Sauvignon, och vita som Chenin Blanc och Sauvignon Blanc.