Hem » Vin Fakta » Coastal Regions fantastiska viner i Sydafrika!

Coastal Regions fantastiska viner i Sydafrika!

Sydafrika är hem till några av världens mest framträdande och godaste viner, där Coastal Region anses vara bäst. Stellenbosch är ett av de kändaste distrikten inom Coastal Region, här produceras exklusiva viner som sedan exporteras till världens olika hörn, där vi som konsumenter kan njuta av dessa fantastiska produktioner. Gå exempelvis på vinprovning i Coastal Region.

Regionen är fylld av attraktiva aktiviteter, sevärdheter och nöjen som du kan ta del av. Besök de otroligt populära vattenfallet Middelberg Waterfall, eller ta en dagsutflykt till bergstoppen Devils Peak. Passa även på att testa inhemska rätter som Pampouenkoekies eller Sosatie.

De olika typer av viner du hittar inom Coastal Region

Coastal Region bjuder på många olika viner och druvor. Här hittar du vita, röda och roséviner, där Pinotage, Cabernet Sauvignon och Syrah är det vanligaste röda druvorna, medan Chenin Blanc, Colombard och Sauvignon Blanc är de vita druvorna som ligger i fokus.

Deras röda viner har en distinkt smak som innehåller spår av exempelvis kakao och torkade plommon. Vinerna är producerade med en ovanligt hög koncentration, något som sätter spår i smaken.

De vita vinerna har istället smaker som påminner om färsk frukt. Aromer och smaker som påminner om citrusfrukter och andra tropiska frukter gör att vinerna får en väldigt fräsch och fruktig smak.

Karta över Coastal Regions bästa vingårdar

En samling av Coastal Regions bästa vingårdar

En resa till Coastal Region bjuder på massvis med möjligheter till att utforska diverse vingårdar. Passar perfekt att blanda in tillsammans med andra typer av nöjen och äventyr.

Topiary Wines – en fruktfarm som omvandlats till vingård

Topiary Wines är en gammal fruktfarm som har omvandlats till vingård så sent som 2005. Här produceras både röda, vita och roséviner av de populära druvorna Chardonnay, Syrah och Cabernet Sauvignon. En perfekt utflykt på din resa till Sydafrika!

 • Appellationer: –
 • Aktiviteter: Rundtur tillsammans med vinprovning
 • Pris: €2 per person.

Vondeling Wines – vinproducering i över tre århundraden

Det är få vingårdar som har lika gedigen och gammal historia som Vondeling Wines. Det var den svenska immigranten Olof Berg som 1704 startade denna fantasiska tradition av att odla och producera vin på dess otroliga marker. Sedan dess har vingården utvecklats till att bli en av Sydafrikans mest framträdande vinproducenter.

 • Appellationer: Voor Paardeberg
 • Aktiviteter: Besök vingården för en guidad rundtur och vinprovning
 • Pris: €5

Longridge Wine Estate – en av de bästa organiska odlingarna i Sydafrika

Den här vingården fokuserar på naturliga och organiska metoder, vilket resulterar i otroligt kvalitativa viner. Longridge Wine Estate vill att vinerna ska vara goda och kvalitativa, men även nyttiga. Om du tycker att detta låter spännande kan ett besök hos vingården arrangeras för ynka €3 per person, vilket gör det till ett ypperligt utflyktsmål över dagen.

 • Appellationer: Stellenbosch
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur
 • Pris: €3

Bellevue Wine Estate – en av landets äldsta vingårdar

Den familjedrivna gården Bellevue Wine Estate har drivits av samma familj sedan 1861, samt har sedan dess lyckats med att producera några av landets främsta viner. Besök vingården för en 1,5 timme lång rundtur och vinprovning du sent ska glömma!

 • Appellationer: Stellenbosch
 • Aktiviteter: 1,5 timme lång rundtur och vinprovning
 • Pris: €2

Capaia Wines – över 140 hektor av vinodling och producering

Den här högt belägna vingården befinner sig nästan 200 meter över havet, vilket bidrar till en fantastisk utsikt. Här odlas både vita och röda druvor, vilket sedan omvandlas till deras fantastiska viner. Den timmeslånga rundturen och vinprovningen ger inte bara en otrolig vinupplevelse, utan du får även njuta av några av Sydafrikas mest fantastiska vyer.

 • Appellationer: Philadelphia
 • Aktiviteter: Rundtur och vinprovning
 • Pris: €2

Clos Malverne – handgjoda viner i världsklass

Clos Malverne har nästan 50 års erfarenhet inom vinbranschen, samt fokuserar på handgjorda viner med korgpress. Detta bidrar till en lite mer genuin och gemytlig känsla, något som följer med ner i deras kvalitativa viner. Besök Clos Malverne för att se hur vinerna skapas, samt provsmaka deras viner direkt från källan!

 • Appellationer: Stellenbosch
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur kring ägorna
 • Pris: €3

Upland Organic Estate – Sydafrikas enda organiska destilleri

Sedan vingårdens begynnelse har flera olika generationer förändrat och satt sin egen prägel på produktionen och odlingen. Här används organiska och naturliga processer och produkter för att skapa ett resultat som är jordnära och kvalitativt. Om du tycker om denna typ av saker kan du boka in ett besök hos vingården, där även en vinprovning ingår.

 • Appellationer: Wellington
 • Aktiviteter: Rundtur och vinprovning
 • Pris: €3

Waverley Hills Organic Wine Farm – 100% organisk produktion

Waverley HIlls Organic Wine Farm värnar om miljön, samt har en produktion som är 100% organisk. Som ett resultat av detta produceras fantastiska viner med minimal miljöpåverkan. Här kan du besöka deras spännande och fascinerande tillverkning, samt provsmaka många av de viner som de producerar. 

 • Appellationer: W.O Tulbagh
 • Aktiviteter: Rundtur kring tillverkningen och provsmakning
 • Pris: €3

Dalheim – ledande organisk tillverkare i Sydafrika

Fantastiska omgivningar omger Dalheims odling och produceringsmiljöer. Här ligger fokus på organiska processer, vilket är mer skonsamt för både dig och miljön. Du kan besöka vingården och se hur detta går till, samt provsmaka deras kvalitativa viner.

 • Appellationer: Dalheim, Vera Cruz
 • Aktiviteter: Se tillverkningen och odlingen, samt provsmaka deras viner
 • Pris: €4

Läs mer om ett stort urval av vingårdar i Coastal Region som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Coastal Region samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Frågor och svar:

Vilka typer av viner produceras i Coastal Region?

Coastal Region producerar vita, röda och roséviner. De vanligaste röda druvorna är Pinotage, Cabernet Sauvignon och Syrah, medan de vanligaste vita druvorna är Chenin Blanc, Colombard och Sauvignon Blanc.

Vilka smaker och aromer kan man förvänta sig av de röda vinerna från Coastal Region?

De röda vinerna från Coastal Region har en distinkt smak med spår av kakao och torkade plommon. Vinerna är producerade med en ovanligt hög koncentration, vilket ger dem en intensiv smak.

Vilka smaker och aromer kan man förvänta sig av de vita vinerna från Coastal Region?

De vita vinerna från Coastal Region har smaker som påminner om färsk frukt. Aromer och smaker av citrusfrukter och andra tropiska frukter ger vinerna en fräsch och fruktig smak.

Vilka är några av de bästa vingårdarna att besöka i Coastal Region?

Några av de bästa vingårdarna att besöka i Coastal Region är Topiary Wines, Vondeling Wines, Longridge Wine Estate, Bellevue Wine Estate, Capaia Wines, Clos Malverne, Upland Organic Estate, Waverley Hills Organic Wine Farm och Dalheim.

Vad kan man förvänta sig av ett besök på en vingård i Coastal Region?

Vid ett besök på en vingård i Coastal Region kan man förvänta sig en rundtur på vingården, där man får lära sig om vinproduktionen och se odlingarna. Man kan även delta i vinprovningar och smaka på vingårdens olika viner. Priserna för besöken varierar mellan €2 och €5 per person.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.