Rött vin från Sydafrika

En komplett och uppdaterad vinguide för Sydafrikanska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Sydafrika hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Sydafrikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Sydafrikanska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Sydafrikanska Röda viner.

Filter

Filters

 

Alla Rött Viner från Sydafrika

Vintips Rött Vin från olika regioner i Sydafrika

Röda viner från Sydafrika

Sydafrika producerar några utmärkta röda viner, som är gjorda av en rad druvsorter, inklusive Pinotage, Cabernet Sauvignon och Syrah. Det mest kända sydafrikanska rödvinet är Pinotage, en unik druvsort som är en korsning mellan Pinot Noir och Cinsaut. Pinotage viner är kända för sin fylliga smak och smaker av mörka frukter och kryddor. Andra sydafrikanska röda viner inkluderar Cabernet Sauvignon, som är fylligt och rikt på smak, och Syrah, som har smaker av svarta frukter och en antydan av krydda. Sydafrikanska röda viner lagras ofta på ekfat, vilket kan ge dem ytterligare djup och komplexitet. Dessa viner passar utmärkt till grillat kött och matiga grytor.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Sydafrika

Vanliga frågor om Rött Viner från Sydafrika
 • Vilka regioner i Sydafrika producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Sydafrika produceras i Stellenbosch, Paarl, Swartland, Robertson, Walker Bay och Franschhoek.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Sydafrika?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i Sydafrika är Pinotage, Syrah (Shiraz), Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir och Cinsault.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Sydafrika?

  Det är svårt att bestämma det mest populära röda vinet i Sydafrika eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära röda vinerna i Sydafrika är Pinotage.

 • Vilken typ av vin är Sydafrika känt för?

  Sydafrika producerar ett utbud av viner, inklusive röda som Pinotage och Cabernet Sauvignon, och vita som Chenin Blanc och Sauvignon Blanc.