Chenin Blanc från Sydafrika kallades i början för Steen och, i många olika områden där druvorna odlas, kallas de fortfarande för Steen. De är en av tre druvor som har odlats i regionen under många år.


De främsta regionerna som producerar Chenin Blanc från Sydafrika:

  • Paarl
  • Stellenbosch
  • Swartland

Odlare av vita druvor i regionen har ideala växtförhållanden. Regionerna är varmare än Loiredalen, som är Chenin Blanc-druvans hemregion. Druvorna som odlas i dessa ideala förhållanden är mycket mångsidiga och kan användas för att framställa många olika slags viner.

Vinjournalen tips om sydafrikanskt vin


Crisp White

Trot’s sina blygsamma 8,5% så är Four Cousins Crisp White fullspäckat av härliga smaker. Vinet är torrt med en frisk smak av gröna äpplen, krusbär, nässlor, citrus och med en fin balanserad syra.


Sydafrika | Western Cape | Art 5150 | Van Loveren Vineyards | 69:-


När man köper Chenin Blanc från Sydafrika, kan man välja bland viner med en krispig, mineralaktig smak eller fylliga viner med smak av tropiska frukter. Många av vinerna härifrån är ekfatslagrade för att de dem den rostade smaken av nya ekfat. Andra blir söta och smakrika dessertviner. Denna fantastiska mångfald är vad konsumenterna förväntar sig av sydafrikanska Chenin Blanc-viner.


Dela med sig:

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy