Rosé vin från Italien

En komplett och uppdaterad vinguide för Italienska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Italien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Italienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Italienska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Italienska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Italien

Roséviner från Italien

Italien är känt för att producera ett brett utbud av roséviner, från lätta och uppfriskande till fylliga och komplexa. En av de mest kända italienska rosévinerna är Chiaretto, som produceras i regionen Lake Garda och har en frisk syra och smaker av jordgubbar och hallon. Andra populära italienska roséviner inkluderar Cerasuolo d’Abruzzo, som har en fylligare kropp och smaker av röda körsbär och en antydan av kryddor, och Rosato d’Aglianico, som produceras i den södra regionen Campania och har en medium kropp och smaker av röda frukter och en antydan av mineralitet. Italienska roséviner är en utmärkt matchning till lätt pastarätter, skaldjur och aptitretare.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Italien

Vanliga frågor om Rose Viner från Italien
 • Vilka regioner i Italien producerar rosé viner?

  Några av de bästa rosévinerna i Italien produceras i Piemonte, Toscana, Veneto, Friuli-Venezia Giulia och Sicilien.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Italien?

  Några av de viktigaste druvsorterna för rosévin i Italien är Sangiovese, Montepulciano, Aglianico och Corvina.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Italien?

  Det är svårt att avgöra det mest populära rosévinet i Italien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett populärt rosévin i Italien är Bardolino Chiaretto.

 • Vilken typ av vin är Italien känt för?

  Italien producerar ett brett utbud av viner, inklusive populära röda som Chianti, Barolo och Amarone, samt vita som Pinot Grigio och Moscato d'Asti.