Rosé viner från Apulien

En komplett och uppdaterad vinguide för Rosé vin från Apulien

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Apulien är en spännande vinregion i Italien. Vår vinguide om Rosé vin från Apulien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Apulien viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Apulien Rosé viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé viner från Apulien.

Filter

Filters

 

Alla Rosé Viner från Apulien

Rosé Viner från Apulien

Apulien är en vinregion i södra Italien som är känd för sin produktion av robusta röda viner. Klimatet är varmt och torrt, vilket ger en hög sockerhalt i druvorna och därmed högre alkoholhalt i vinet. Några av de mest kända druvsorterna i regionen inkluderar Primitivo, Negroamaro och Malvasia Nera.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Apulien

Vanliga frågor om Rosé Viner från Apulien
 • Vad är Rosé vin från Apulien?

  Rosé vin från Apulien är ett vin framställt från röda druvor som har fått ligga och dra med druvmusten under en kortare tid, vilket ger vinet dess rosa färg.

 • Vilka druvor används för att göra Rosé vin från Apulien?

  De vanligaste druvsorterna som används för att göra Rosé vin från Apulien är Primitivo, Negroamaro och Malvasia Nera.

 • Vilken mat passar bäst till Rosé vin från Apulien?

  Rosé vin från Apulien passar bra till lättare mat såsom sallader, fisk och skaldjur, samt till rätter med tomatbaserade såser.

 • Vilken smakprofil har Rosé vin från Apulien?

  Rosé vin från Apulien har vanligtvis en frisk och fruktig smak med inslag av bär och citrusfrukter, samt en lätt kryddighet.

 • Vilken temperatur bör Rosé vin från Apulien serveras vid?

  Rosé vin från Apulien bör serveras vid en temperatur mellan 8-10 grader Celsius för att framhäva dess friska och fruktiga smaker.