Historikerna tror att vinmakare införde Primitivo till Apulien och andra delar av södra Italien från vinregionen Primorska Hrvatska i Kroatien. De tror också att det är samma källa för de Zinfandel-druvor som är så populära i USA. Dessa druvor mognas tidigare än många andra.

Egenskaper för viner från Primitivo i Apulien:

  • Hög alkoholhalt
  • Höga tanninnivåer som ger dem en bitter smak
  • Intensiva smaker och djupa färger

Många tror att namnet Primitivo kommer ifrån att de tidigt mognande druvorna ger ett vin av primitiv natur. De är robustare än andra viner från Italien och har aggressivare smaker.

Bland de maträtter som passar bra till Primitivo från Apulien är lamm, moussaka och grillat. De robusta och något bittra tonerna av vinet gör att de är det perfekta komplementet till en rad rätter med mäktiga smaker.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy