Under många år skickades vinerna från Apulien till Turin för att användas för att tillverka vermouth. En del av vinerna nådde ända till Frankrike, där de användes som blandningsvin speciellt under år med dålig skörd.

Vindruvor som används för att producera viner från Apulien:

  • Negroamaro
  • Primitivo
  • Verdeca

Apulien i Italien är hem för dussintalet olika DOCs, vilket ger konsumenter en otrolig mängd olika viner att välja bland. Bland dessa finns Primitivo di Manduria, ett vin namngett efter de druvor som används för att framställa det. Dessa druvor har samma DNA som de amerikanska Zinfandel-druvorna.

Nyligen har vingårdarna fått fatta svåra beslut, på grund av tillbakadragna EU-bidrag. Det har lett till en rad kooperativ. Det var det enda alternativet för att undvika att många vingårdar skulle gå under. Dessa förändringar har dock visat sig vara bra för viner från Apulien, då de har gett dem möjligheten att fokusera på kvaliteten framför kvantiteten.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy