Under många år skickades vinerna från Apulien till Turin för att användas för att tillverka vermouth. En del av vinerna nådde ända till Frankrike, där de användes som blandningsvin speciellt under år med dålig skörd.
Vindruvor som används för att producera viner från Apulien:
- Negroamaro
- Primitivo
- Verdeca
Apulien i Italien är hem för dussintalet olika DOCs, vilket ger konsumenter en otrolig mängd olika viner att välja bland. Bland dessa finns Primitivo di Manduria, ett vin namngett efter de druvor som används för att framställa det. Dessa druvor har samma DNA som de amerikanska Zinfandel-druvorna.
Nyligen har vingårdarna fått fatta svåra beslut, på grund av tillbakadragna EU-bidrag. Det har lett till en rad kooperativ. Det var det enda alternativet för att undvika att många vingårdar skulle gå under. Dessa förändringar har dock visat sig vara bra för viner från Apulien, då de har gett dem möjligheten att fokusera på kvaliteten framför kvantiteten.
Vinjournalen Rekommenderar
Brunello di Montalcino Fattoi
Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.
Artikelnummer: 3097
Typ: Rött Vin, Vin
Land: Italien, Montalcino, Toscana
Alkohol: 14,5 %
Pris: 249 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET