Majoriteten av de viner som görs på Negroamaro från Apulien har starkt jordiga toner och är ganska bittra i smakerna. Vinerna anses vara väldigt rustika, men är också bland de bästa sorterna av röda viner som produceras i Apulien. Negroamaro-druvor används i både blandningar och till endruvsviner.

Blandviner som innehåller Negroamaro från Apulien:

  • Sangiovese
  • Malavsia Nera
  • Montepulciano

Ett av skälen till att Negroamaroviner är så populära i Apulien är att druvorna är inhemska till vinregionen. Druvornas historia i Apulien började för minst 1000 år sedan, om inte mer.

De viner som görs av Negroamaro från Apulien är lättare än de flesta andra italienska röda vinerna. De har smaker som plommon, örter och rök och är sammetslena i texturen. De flesta anser vinerna vara mycket lättdruckna och njutbara.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy