Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Negroamaro från Apulien

Negroamaro från Apulien

Negroamaro från Apulien

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 06 november 2014

Majoriteten av de viner som görs på Negroamaro från Apulien har starkt jordiga toner och är ganska bittra i smakerna. Vinerna anses vara väldigt rustika, men är också bland de bästa sorterna av röda viner som produceras i Apulien. Negroamaro-druvor används i både blandningar och till endruvsviner.

Blandviner som innehåller Negroamaro från Apulien:

  • Sangiovese
  • Malavsia Nera
  • Montepulciano

Ett av skälen till att Negroamaroviner är så populära i Apulien är att druvorna är inhemska till vinregionen. Druvornas historia i Apulien började för minst 1000 år sedan, om inte mer.

De viner som görs av Negroamaro från Apulien är lättare än de flesta andra italienska röda vinerna. De har smaker som plommon, örter och rök och är sammetslena i texturen. De flesta anser vinerna vara mycket lättdruckna och njutbara.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Majoriteten av vinerna har starkt jordiga toner och är ganska bittra i smakerna.

De anses vara bland de bästa sorterna av röda viner som produceras i Apulien.

Druvorna används i både blandningar och till endruvsviner.

Sangiovese, Malavsia Nera och Montepulciano är vanliga druvor som används i blandningar.

Ett av skälen är att druvorna är inhemska till vinregionen och har en historia som sträcker sig minst 1000 år tillbaka i tiden.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar