Det händer alla ibland, att bitar av korken lossnar och ramlar in i vinflaskan om korken är för torr. Kanske är det fel på korken eller så påverkas den av det väldigt torra, kalla klimatet här i norden. Oavsett vilka omständigheterna är, är smulig kork i vinglaset inte en rolig historia, Om det händer ska du lukta på vinet och framförallt på korken. Luktar vinet surt eller luktar korken avslagen, bör du kanske byta ut vinflaskan. Om allt verkar ok, så kan du rädda situationen. Du kan filtrera vinet eller få bort sediment med en silduk eller ett kaffefilter genom att använda två olika sätt:

Silduk

Ta en silduk och fäst den runt öppningen på vinflaskan med ett gummiband, häll sedan upp vinet i en decanter vilket är allra bäst. Då behöver du inte hälla tillbaka vinet i flaskan och heller inte skölja den ordentligt med vatten. Om du njuter vinet själv, så kan du hälla upp vinet direkt i ditt glas.

Kaffefilter

Kaffefilter patenterades i Tyskland på 20-talet och de är faktiskt bra för många praktiska saker. Men använd hest oblekta filterpapper för att filtrera ditt vin eftersom vinet annars kan få en bismak. Gör likadant som med silduken genom att fästa ett gummiband kring flaskhalsen eller lägg in filterpapperet direkt i vinglaset och häll upp vinet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy