Hem » Vin Tips » Njut av sommarens sista dagar med ett rosa bubbel!
Vin Tips

Njut av sommarens sista dagar med ett rosa bubbel!

rosefrony - Vinjournalen.se

Innan hösten kommer så finns det säkert en och annan solig varm dag kvar att njuta av, så passa på att förgylla de sista härliga dagarna med lite rosa bubbel. Mousserande roséviner kommer som Champagne, Cava,  eller Spumante och även Prosecco. Här har vi valt ut sommarens godaste mousserande roséviner.

Pizzolato Spumante d’Italia | art.nr 7742 | Italien | Druvor: Glera och Raboso | 69 kr

trerose1 - Vinjournalen.se

Ekologiskt! Härlig, torr och bärig mousserande rosé spumante från Italien som ger en nostalgisk trip av den sköna sommaren som nu passerar. Moussen är mjuk, rund och behaglig och med rena och friska smaker av hallon, smultron, vanilj och gräs. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som ligger kring Treviso, nordväst om Venedig där familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen i mer än fem generationer. 1991 certifierades man för ekologisk vinproduktion och här odlas bland annat druvor som Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Nero och Raboso. Främst Prosecco framställs men man gör även andra röda, vita och mousserande viner.

Marqués de Monistrol | art.nr 7415 | Spanien | Druva: Monastrell | 89 kr  

Hederlig spansk Cava som hängt med i Systembolagets sortiment sedan 1991 och som alltid stått sig stark i konkurrensen.  Från den anrika producenten Marqués de Monistrol, strax utanför Barcelona i Katalonien där man är kända för sin Cava. Producenten är ett internationellt och prisbelönt företag som specialiserar sig på mousserande viner som Cava och Rosé. Färgen på denna rosé är härligt ljust laxrosa och detta är ett trevligt sällskapsbubbel med en explosiv mousse och som passar till lättare rätter, till buffén eller som aperitif. Härliga dofter och smaker av dominanta jordgubbar, kex, nougat, blodapelsin och hallon. Fräscht mousserande vin med hög fruktsyra.

Estelado Rosé Sparkling Wine | art.nr 7475 | Chile | Druva: País | 99 kr

Ekologiskt frisk mousserande rosé från Chile och producenten Torres vinodlingar i Chile. Miguel Torres var den första europeiska vinproducenten att etablera sig i Chile redan 1979 och där plockar man upp de gamla traditionella vindruvorna igen. Druvan País är en av de första druvor som planterades i Chile för 500 år sedan och detta är precis en sådan chilensk urdruva som Torres gärna vill värna om och som har fått nytt liv i denna riktigt goda rosé. Vinet är inte enbart en friskt rosa fläkt med smaker och ljuvliga dofter som smultron, vattenmelon, kex och blodgrapefrukt. Detta vin har en bra balans samt en mycket trevlig och lång eftersmak.

Frågor och svar:

Vilka typer av mousserande roséviner rekommenderas för att njuta av sommarens sista dagar?

Champagne, Cava, Spumante och Prosecco rekommenderas som sommarens godaste mousserande roséviner.

Vilket mousserande rosévin är ekologiskt och kommer från Italien?

Pizzolato Spumante d’Italia är ekologiskt och kommer från Italien.

Vilken druva används i Marqués de Monistrols mousserande rosévin från Spanien?

Monastrell används i Marqués de Monistrols mousserande rosévin från Spanien.

Vilken druva används i Estelado Rosé Sparkling Wine från Chile?

País används i Estelado Rosé Sparkling Wine från Chile.

Vilka smaker och dofter kan man förvänta sig av Estelado Rosé Sparkling Wine från Chile?

Smultron, vattenmelon, kex och blodgrapefrukt är några av de smaker och dofter man kan förvänta sig av Estelado Rosé Sparkling Wine från Chile.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.