Rött vin från Georgien

En komplett och uppdaterad vinguide för Georgiska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Georgien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Georgiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Georgiska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Georgiska Röda viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rött Vin från olika regioner i Georgien

Georgiens röda viner

Georgien är en av världens äldsta vinproducerande länder och producerar några unika och läckra röda viner. Det mest kända georgiska röda vinet är Saperavi, ett mörkt och fylligt vin med smaker av mörka frukter, kryddor och en antydan av sötma. Andra georgiska röda viner inkluderar Tavkveri, ett lättare vin med smaker av röda frukter och örter, och Khvanchkara, ett halvsött vin med smaker av hallon och körsbär. Georgiens röda viner lagras ofta i lerkärl kallade qvevri, vilket kan ge dem en distinkt smak och textur. Dessa viner är en utmärkt matchning för grillat kött och kryddiga rätter.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Georgien

Vanliga frågor om Rött Viner från Georgien
 • Vilka regioner i Georgien producerar röda viner?

  Några av de bästa rödvinerna i Georgien produceras i Kakheti, Kartli och Imereti.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Georgien?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i Georgien är Saperavi, Rkatsiteli, Tavkveri, Ojaleshi och Aleksandrouli.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Georgien?

  Det är svårt att avgöra vilket det mest populära rödvinet i Georgien är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära rödvinerna i Georgien är Saperavi.

 • Vilken typ av vin är Georgien känt för?

  Georgien är berömt för sina traditionella qvevri-viner, som tillverkas i lerkärl, där de lokala druvsorterna Saperavi och Rkatsiteli är populära.