Vitt vin från Georgien

En komplett och uppdaterad vinguide för Georgiska Vita viner som säljs i Sverige

Hem » Vitt Vin » Georgien

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Georgien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Georgiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Georgiska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Georgiska Vita viner.

Filter

Filters

 

Georgiens vita viner

Georgien är känt för att producera några av världens äldsta vita viner med hjälp av antika vinframställningstekniker som går tillbaka tusentals år. Georgiens signaturvita druva är Rkatsiteli, som producerar medium till fylliga viner med smaker av torkade aprikoser, honung och en antydan av kryddor. Andra georgiska vita viner inkluderar Kisi, som är känt för sin friska syra och smaker av gröna äpplen, päron och en antydan av örter, och Mtsvane, ett mediumfylligt vin med smaker av gula frukter och en antydan av ek. Georgiens vita viner är en utmärkt matchning för kryddig mat, rika rätter och ost.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Georgien

Vanliga frågor om Vitt Viner från Georgien
 • Vilka regioner i Georgien producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Georgien produceras i Kakheti, Kartli, Imereti och Racha-Lechkhumi.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Georgien?

  Några av de viktigaste vita druvsorterna i Georgien är Rkatsiteli, Mtsvane och Kisi.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Georgien?

  Det är svårt att avgöra det mest populära vita vinet i Georgien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära vita vinerna i Georgien är Rkatsiteli, Mtsvane och Kisi.

 • Vilken typ av vin är Georgien känt för?

  Georgien är berömt för sina traditionella qvevri-viner, tillverkade i lerbehållare, med lokala druvsorter som Saperavi och Rkatsiteli som populära val.