Perfekt vin till din pasta

Pasta finns i otaliga former, både till form och till serveringsform. Den kan serveras som Penne med köttfärssås eller ravioli i tomatsås. Att rekommendera ett vin och pasta kombination ter sig således svårt, även fast det finns några lätta tips att följa.

  • Om pastan serveras med en tomatsås passar ett medelfylligt rött vin med en aning tanniner som väger upp syran i tomaterna.
  • Fylligheten och syrligheten hos en Toskansk sangiovese (rött vin) harmoniserar väl med köttbullar i tomatsås.
  • Serveras räkor i en krämig sås till pastan passar en pinot gris (vitt vin) utmärkt som lyfter fram den krämiga strukturen och citrusinslagen.

Vad du än väljer för vin så rekommenderar vi att du serverar din pasta lite al dente, ser till att servera vinet i rätt temperatur och att du vidare ser till att ta några djupa andetag och bara njuta av stunden.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •