När du serverar en pastarätt med en stadig kött- och tomatsås kompletterar de starka smakerna från en bra Chianti såsens jordiga smaker väl. Eftersom röda viner har höga nivåer av tanniner, hjälper de till att övermanna den naturliga syrligheten av en tomatbaserad sås och skapar en mycket njutningsfull kombination.

Trots att Chianti må vara det traditionella rödvinet till pasta, är dessa också mycket passande:

  • Cabernet Franc: Ett djärvt och fylligt vin som passar bra till alla tomatbaserade såser.
  • Cabernet Sauvignon: Torr och full av smaker, dessa viner kompletterar din favoritpastarätt väl.
  • Merlot: Servera det torra eller halvtorra vinet i rumstemperatur. Merlotviner är populära val till pastarätter.
  • Lambrusco: Om du föredrar ett sötare rött vin är en Lambrusco det perfekta komplementet till din pastarätt. Serveras kallt.

Föreställningen om att det finns ett perfekt rött vin att serverat till en pastarätt är lika pittoresk och förlegad som de där små korgarna med Chiantiflaskor. Röda viner innehåller mer tanniner än vita, vilket gör att de flesta av dem passar alldeles utmärkt till pasta.

När du vill ha det bästa rödvinet att servera till pasta behöver du bara plocka fram dina favoriter bland röda viner för att hitta det. Försök med flera kombinationer innan du fattar ditt slutgiltiga beslut, du kan bli överraskad över att du föredrar en Dolcetto framför den traditionella Chiantin.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy