London Wine Fair hyllar en legend!

Hem » Nyheter » London Wine Fair hyllar en legend!

Den kände brittiska vinlegenden, experten och vinhandlaren Steven Spurrier dog i mars 2006.  Spurrier beskrevs ofta som en förkämpe för franskt vin.

London Wine Fair kommer i år att hylla Spurrier med en ny tävling md tema “Judgement of Paris”, baserad på den tävlingen och ökända blindprovningen som gick av stapeln 1976, där kaliforniska viner slog franska klassiker.

Årets “Judgement of London” baseras naturligtvis på Spurriers initiativ från 1976 ”Judgement of Paris”, en vinprovning som tog en ände med med förskräckelse då de franska vinexperterna som stormade ut.

Läs gärna historien från 1976, där vi har skrivit om Spurrier och hans ”Judgement of Paris”.

London Wine Fair hyllar nu alltså den 20 maj i år, Steven Spurrier med en ny tävling och blindprovning, döpt till “Judgement of London” och som ska reflektera bredden och mognaden i dagens fina vinmarknad. I stället för att låta Bordeaux och Bourgogne tävla mot kaliforniska viner, ska man fokusera på europeiska viner och viner från resten av världen. Man vill inte ”hänga ut något land” utan provningen får en bredare fokus!

Provningspanelen kommer att bestå av ett 20-tal domare, absolut de bästa brittiska vinexperterna, ledande inköpare, bästa sommelierer och vinskribenter, alla i ett privat rum på Kensington Olympia.

Vinerna kommer att få poäng av 10, med halva poäng är också tillåtns. Med 20 domare får varje vin sedan ett slutresultat av 200.

Ett stort lycka till skickas till alla som tävlar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.