De nya vingårdsarbetarna

Hem » Nyheter » De nya vingårdsarbetarna

Robotbaserad vingårdsassistans – robotar för att hantera vingårdsarbete – är den senaste trenden och en del vinföretag provar redan på.

I olika vinregioner runt om i världen provas nu en robotbaserad vingårdsassistans. Vi vet inte riktigt vad vi ska tycka om det. Självklart underlättar det arbetet på odlingarna, men många människor är ju också beroende av spontat jobb.

Engelska The Drinks Business rapporterade i förra veckan om regionen Champagne och champagnehuset Moët & Chandon som har startat ett samarbete med vinodlingsteknikföretaget Yanmar för att främja robotstyrning av vingårdar i regionen.

Och det är tydligen inte enbart här utan vinföretag på fler ställen provar och utforskar potentialen med robotar. Robotarna kommer drivs med bensin och elektrisk kraft och rör sig i hastigheter upp till 4 km/h berättar teknikföretaget stolt.

Vad tycker ni läsare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.