2 000 år gammalt vin hittat i gravkammare

Hem » Nyheter » 2 000 år gammalt vin hittat i gravkammare

En 2 000 år gammal romersk gravurna som hittades i södra Spanien under en utgrävning analyserades av forskare och man kunde konstatera att urnan innehöll det äldsta vinet som någonsin hittats bevarat i flytande tillstånd.

Arkeologer sköter utgrävningarna sedan några år i den spanska staden Carmona nära Sevilla och det var här man hittade en romersk begravningsplats från 1000-talet e.Kr. som verkade vara intakt och inte ha störts och rapporten finns att läsa i Journal of Archaeological Science.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.