Vinprofilen: Vinskribenten Lettie Teague

Lettie Teague har i flera år arbetat som vinredaktör bland annat för tidningen Food & Wine och Wall Street Journal.

Lettie föddes i Indiana, studerade vid Kenyon College och har därefter haft flera vinrelaterade jobb bland annat inom marknadsföring och PR med specialitet inom vin. Hon har jobbat för tidningar som Hearst Travel Magazine, Food & Wine och nu senast vinkolumnist på The Wall Street Journal. Hon har även skrivit blogg på Robert Parkers online-webbplats, eRobertParker.com och tillsammans med matkritikern och dåvarande maken Alan Richman lanserade ett vinspel.  Det var också Lettie som öppnade upp debatten om ett möjligt klassificeringsschema av kaliforniska viner, en fråga som hon fick både ris och ros för.

Lettie har vunnit mängder av journalistiska priser, bland annat tre James Beard Awards, inklusive MFK Fisher Distinguished Writing Award, samt priser för Best Magazine Columns och Bästa Food-Related Columns. Hon valdes också nyligen in i Wine Media Guilds Writers Hall of Fame.

Hon har skrivit böckerna Wine in Words, Fear of Wine: An Introductory Guide to the Grape tillsammans med Leslie Brenner men bok som hon också illustrerade samt boken How Anybody Can Become An (Almost) Instant Wine Expert.

Lär känna denna charmanta kvinna! Här intervjuas hon av nyhetsredaktören på Wall Street Journal, Lee Hawkins, där Lettie diskuterar och tipsar om vad vi kan göra åt de små felen som vi alla gör med vårt vin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •