Vin från Da Vincis lilla vingård har nu producerats

Vi har skrivit om denna vingård tidigare, den söta lilla vingården som Leonardo da Vinci fick till skänks år 1499 och som nu första årgången på länge nu har producerat viner från druvan Malvasia di Candia Aromatica.

Druvan planterade 2015, och vinmagasinet Decanter.com rapporterar att ett vinföretag, Castello di Luzzano, som värnar om just historiska odlingsplatser. De har nu framställt 330 flaskor vin av den specifika gamla druvan som man 2015 odlade en klon av mitt  i centrala Milano där renässansmästaren hade en vingård. Det föll sig naturligt eftersom företaget har också sedan århundraden tillbaka just specifikt engagerat sig i just denna historiska druvsort.

Tillverkat av årgång 2018, åldras vinet en amfora innan det kommer att buteljeras till våren. En del av de 330 flaskorna kommer att auktioneras och pengarna kommer att gå till La Vigna di Leonardo, organisationen som driver det historiska museet på platsen där vingården ligger och som tar emot besökare från hela världen.

Hur da Vinci egentligen fick denna vingård, var den ligger mer exakt och om museet och om återplanteringen av vingården kan du läsa mer om i våra tidigare artiklar >> 

Leonardo Da Vinci’s lilla vingård

Da Vinci museet

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.