Sommartips! Nytt Leonardo da Vinci museum

Hem » Nyheter » Sommartips! Nytt Leonardo da Vinci museum

Vinkooperativet Cantine Leonardo da Vinci framställer sitt vin på historiska marker. I Vinci, staden i Toscana, föddes Leonardo men också vinet Chianti för 500 år sedan och här odlar idag Cantine Leonardo da Vinci sitt vin.

Vi känner Leonardo som konstnär, forskare, uppfinnare, designer och – som vinodlare! Det är allmänt känt att Leonardo da Vinci ägde en vingård som återupptäcktes och nyplanterades för 4 år sedan. Vi skrev om detta här. 

Cantine Leonardo da Vinci har investerat i två museer, ett sammanfaller med 500-årsdagen av Leonardi da Vincis död. Det är ett av dessa muséer, Museo Ideale Leonardo da Vinci, i centrum av staden Vinci, kommer att återupptas med en bredare samling utställningar som visar Leonardo som konstnär, uppfinnare och designer men också som stor vinentusiast!

Från början var detta muséeum det första vinmuseet i Italien som öppnades av Giuseppe Garibaldi 1866. Nu kommer det renoverade utrymmet att beskriva Leonardos släktträd som täcker 20 generationer. Det är på tomten av Villa da Vinci, som vinmuseet kommer att spegla Leonardos förhållande till jordbruk och till vin.

Den permanenta utställningen börjar med bronsstatyer och etsningar av tavlan ”den sista måltiden” men även reproduktioner av målningar på Villa of Poggio a Caiano som visar Medici-druvsorter. Det kommer också att finnas en interaktiv skärm på engelska och samtidskonst inspirerad av vin och Leonardo, som Guido Renis Bacchus, Remo Salvadoris glasögon och en affisch av Andy Warhol.

Muséets hemsida kan besökas här www.cantineleonardo.it

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.