Janni Berndt Dahl dubbad till champagneriddare

Hem » Nyheter » Janni Berndt Dahl dubbad till champagneriddare

Den 25.4. 2024 dubbades Janni Berndt Dahl, Restaurangchef och Chefssommelier på Spesso, till riddare i den prestigefyllda champagneorden av l’Ordre des Coteaux de Champagne.

Janni har byggt upp en meritlista som sommelier på ett flertal välrenommerade restauranger. Janni sitter även som ordförande i den Svenska Sommelierföreningen. I föreningen har hon tagit betydande ansvar i utformningen samt utförandet av SM. Under Jannis karriär har hon även tävlat som sommelier.

Grattis till denna ära, Janni!

För er som inte vet:

Ordre des Coteaux de Champagne, med rötter i 1600-talets Frankrike, bestod ursprungligen av unga adelsmän från kung Ludvig XIV:s hov som var kända för sin kärlek till Champagne-backarna Ay, Avenay och Hautvillers. François Taittinger återupplivade ordern 1956 och gav den dess nuvarande namn. Idag förenar ordern nästan fyra tusen medlemmar globalt och är den enda organisationen som representerar hela Champagne-vinproduktionen. Ordern, som leds av en befälhavare och ett råd av dignitärer från Champagne-industrin, har nu välkomnat Janni Berndt Dahl. Nu tar hon plats i ordern med den svenska Champagnemästaren Richard Juhlin som dubbades år 1997 till riddare i Champagne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.