Par med samma dryckespreferenser kan leva längre ihop

Hem » Nyheter » Par med samma dryckespreferenser kan leva längre ihop

En ny studie publicerad i The Gerontologist fann att par som har samma dryckesstil, det vill säga att de dricker lika ofta, har samma smakpreferenser etc med stor sannolikhet kommer att ha bättre relationer och kanske till och med leva längre.

Studien baseras på intervjuer med mer än 4 500 gifta par i åldern 50 år och äldre och samboende par under loppet av 20 år. Om båda personerna hade druckit alkohol under de senaste tre månaderna var mer benägna att leva ett längre liv.

Om ingen av personerna hade druckit alkohol under de senaste månaderna, eller endast en person, så gav studien ett negativt resultat. Ett par som dricker tillsammans, tenderar helt enkelt att ha bättre relationskvalitet och öka intimiteten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.