Hem » Vin Fakta » Experten tipsar: fakta om Chateau Margaux-viner du inte bör missa

Experten tipsar: fakta om Chateau Margaux-viner du inte bör missa

Årets första vin är varje år Chateau Margaux Grand Vin, av vilket cirka 12 500 flaskor produceras årligen. Det andra vinet är en Pavillon Rouge du Chateau Margaux med 16 500 flaskor om året. De flesta åren utgör Premier-vinerna en tredjedel av produktionskapaciteten.

Det finns tre mindre viner som också produceras varje år:

  • Chateau Margaux Grand Vin
  • Pavillon Rouge du Chateau Margaux
  • Pavillon Blanc du Chateau Margaux

Under 1970-talet hade dessa viner en drastisk nedgång i standarden. Men vid 1978 var den renommerade kvalitén tillbaka med en spektakulär årgång. Den försämrade kvalitén var delvis på grund av ett ägarbyte. De nya ägarna investerade en stor summa pengar för att modernisera hela vingården.

Trots alla stora uppgraderingar som skedde under Andre Mentzelopoulos innan han avled 1980, framställs vinerna fortfarande med traditionella vinberedningsmetoder. Alla viner lagras på ek för att ge dem den krämiga eller smöriga mjukheten som gjort dem berömda. Eken skördas varje år från Trancaisskogen och görs för hand till tunnor på vingården.

Frågor och svar:

Vilka är de två huvudsakliga vinerna som produceras på Chateau Margaux?

De två huvudsakliga vinerna som produceras på Chateau Margaux är Chateau Margaux Grand Vin och Pavillon Rouge du Chateau Margaux.

Hur många flaskor av varje vin produceras årligen?

Cirka 12 500 flaskor av Chateau Margaux Grand Vin och 16 500 flaskor av Pavillon Rouge du Chateau Margaux produceras årligen.

Vilka andra viner produceras på Chateau Margaux?

Förutom Chateau Margaux Grand Vin och Pavillon Rouge du Chateau Margaux, produceras också Pavillon Blanc du Chateau Margaux.

Varför försämrades kvaliteten på vinerna under 1970-talet?

Kvaliteten på vinerna försämrades delvis på grund av ett ägarbyte.

Hur lagras vinerna på Chateau Margaux för att ge dem sin krämiga eller smöriga mjukhet?

Alla viner lagras på ek för att ge dem den krämiga eller smöriga mjukheten som gjort dem berömda. Eken skördas varje år från Trancaisskogen och görs för hand till tunnor på vingården.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

La Dame de Malescot
La Dame de Malescot
Pris:370 :-
Artikel nr:549101
Smak ceder, choklad, komplex, korinter, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak, mörka körsbär, fatkaraktär
Arom ceder, choklad, fatkaraktär, komplex, korinter, mörka-körsbär, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak
Färg blå, mörk, röd
Mat som passar
lamm
nöt
vilt
Mer information
SortimentBeställning sortimentetÅrgång2017DruvorCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet FrancAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
9 /12
Strävhet
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.