Bob Dylan stäms för namn på destilleri

Hem » Nyheter » Bob Dylan stäms för namn på destilleri
heavensdoor.com

För en tid sedan skrev vi om Bob Dylans nya whisky en Tennessee Boubon som han kallar för Heaven’s Door efter hans kända hit Knocking on Heaven’s Door från 1973.

BobDylans destilleri ligger i en ombyggd gammal kyrka i Tennessee och heter Heaven’s Door Spirits också det efter den kända hitten och destillerar dessutom bland annat även en rågwhisky, Straight Rye Whiskey och en Double Barrel Whiskey.

Nu, i förra veckan, har en spritproducent som heter Heaven Hill Distilleries lämnat in en stämningsansökan mot Dylan där man hävdar att Dylans namn och varumärke Heaven’s Door Spirits strider mot varumärkesrätten och man menar att namnet kränker deras varumärke Heaven Hill, ett namn som man använt sedan 30-talet då destilleriet grundades.

Heaven Hill Distilleries har tillfälligtvis sökt ett förbud som ska hindra Heaven’s Door Spirits att producera, distribuera eller marknadsföra sin produkter tills en eventuell rättegång har avslutats. I en kommande rättegång vill man sedan tvinga Dylans företag att ”förstöra alla produkter, förpackningar, behållare, annonsmaterial, kampanjer, skyltar samt skyltmaterial” företagsnamnet samt söker man finansiell ersättning.

En juridisk talesman för Dylans företag Heaven’s Door äger att man avser att försvara sig och att det inte finns någon som helst substans i anklagelserna. Fortsättning följer säkert…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.