Bob Dylan har nu sitt eget varumärke med Tennessee Bourbon som han kallar för Heaven’s Door efter hans kända hit Knocking on Heaven’s Door från 1973.

Den 76-åriga Dylan blev nobelpristagare i litteratur 2016, med en spännande utveckling – skulle han hämta sitt pris eller inte – förvånar igen. Dylan har nämligen startat ett samarbete tillsammans med den kände spritentreprenören Marc Bushala, som var med och grundade Kentucky Straight Bourbon “Angel’s Envy” och de kallar företaget för Heaven’s Door Spirits. För ovanligheten skull kom inte samarbetsförslaget från spritföretaget denna gång, utan från Dylan själv som tidigare och på eget bevåg hade lämnat in en egen varumärkesansökan för en bootleg whisky. (Kul att han hade egna planer på att göra en whisky. Red. anm.)

Bushala säger: “Det här är hans varumärke, och det är hans idé. Vi hjälpte honom bara på traven för att göra vad han ville göra. Bob vill inte bara vara ett ansikte på etiketten.”

Heaven’s Door Spirits kommer att producera en Bourbon, en double barrel whisky och en ren rågwhisky. Så egentligen är detta inte bara en flaska whisky med en kändisbild på, det är en serie som består av tre olika whiskys:

 

  • Straight Tennessee Bourbon, en klassisk 7-åring, ekfatslagrad bourbon med en härlig aromkombination av kola, vanilj och sandelträ, läder och noter av kakao och smör som finslipas till en släng av svartpeppar och cigarrtobak.
  • Double Barrel Whiskey, en liter mer stramare och subtil whisky med en fruktig blend. Här finns bär och godis, lite sirap med ekigare noter och den är mycket mörkare i färgen. Här finns också rökiga  aromer som tobak och kryddor som peppar.
  • Straight Rye Whiskey, en rågwhisky som produceras hos Midwest Grain Products som har sin fabrik i en gammal kyrka i södra Indiana med aromer av råg och rostat Vosges ekfat som annars används för Pinot Noir druvor. Massor av örtiga aromer son sött gräs, kakao, tobak och läder.

Etiketten är också inspirerad av Dylan och det är hans egna svetsade järnportar i hans studio för metallarbete Black Buffalo Ironworks som fått stå modell, då han vill berätta ett stycke amerikansk historia, enligt Dylan själv. Dylans signatur kommer att visas på etikettens baksida, vilket betyder att det bara blir synligt när man har öppnat flaskan. Coolt!

Så är du på tur i USA och har vägarna förbi Tennessee, Florida, Kalifornien, Illinois, New York eller Texas, så hittar du Dylans whisky som ska finnas i butik från och med maj.

 

Vill du läsa mer om whisky? 

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy