Hem » Vin Fakta » Solskenshistoria: Matthew McConaughey lanserar egen bourbon

Solskenshistoria: Matthew McConaughey lanserar egen bourbon

150 - Vinjournalen.se

(Samtliga foton: Wild Turkey)

Vem visste att Matthew McConaughey är så förtjust i Bourbon? Matthew har varit creative director för varumärket Wild Turkey bourbon i flera år och nu ska han även lansera sin egen bourbon som får namnet Wild Turkey Longbranch ™.

Det är företagets master distiller, Eddie Russell, som slagit sitt kloka huvud ihop med Matthews för att skapa en ljust guldfärgad bourbon med en något kryddig och rostat ekig smak. Den subtila, rökiga ytan är smörjig jämn och ger en fin söt-rökig bourbon med balanserade toner av vanilj, kola, paprika och citrus. Eftersom denna bourbon har lagrats i 8 år, så har säkert Matthew och Eddie planerat projektet sedan länge.

 Image Alt  - Vinjournalen.se

Den typiska Longbranch-smaken har man uppnått genom en filtreringsprocess där man använt American White Oak och därefter har ytterligare en filtrering gjorts med träkol från Texas Mesquite trädet.

”När vi skapade Wild Turkey Longbranch talade vi om hur man tillverkar produkter som representerade Texas och Kentucky”, säger Eddie Russell.

”Vårt mål var att göra en rak bourbon whisky med en mjuk sötma som fortfarande omisskännligt Wild Turkey. Resultatet blev en bourbon som vi båda verkligen njuter av att dricka och att få dela med andra.”

Oscarsvinnaren Matthew McConaughey har gjort fler än 40 filmer. Vem minns inte filmen The Lincoln Lawyer som kom 2011 och kort därefter, 2013, filmen Dallas Buyers Club som Matthew fick en Oscar för?

Att Longbranch är mycket inspirerad av Matthew McConaughey råder det ingen tvekan om och et ät faktiskt första gången som företaget låter en känd profil signera en bourbon på det här sättet. I filmen nedan berättar han att Wild Turkey Longbranch ™ är en del Kentucky, en del Texas och 100% Wild Turkey.

Namnet Longbranch är inspirerat av både Matthews och Eddies familjer. Båda har på ett eller annat sätt anknytning till Kentucky och Texas. McConaugheys föräldrar träffades i Kentucky bara ett stenkast ifrån Wild Turkey destilleriet i Lawrenceburg och Eddies bror bor i McConaughey hemstad Austin, Texas. Men Longbranch betyder också att sträcka ut en välkomnande hand till vänner och bjuda in till att vara en del av den närmaste familjen.

Wild Turkey Longbranch ™ kommer att finnas tillgängligt i butiker i USA från och med maj till ett pris av 39,99 USD men den kommer även att lanseras globalt. Låt oss hoppas att den kommer hit till Sverige, för nu vill vi testa denna bourbon!

Se en häftig och riktigt bra film där Matthew McConaughey och Eddie Russel berättar om hur de producerade denna bourbon.

Läs lite mer om whisky:

Frågor och svar:

Vad heter Matthew McConaugheys nya bourbon?

Matthew McConaugheys nya bourbon heter Wild Turkey Longbranch ™.

Vad är den subtila, rökiga ytan i Wild Turkey Longbranch?

Den subtila, rökiga ytan är smörjig jämn och ger en fin söt-rökig bourbon med balanserade toner av vanilj, kola, paprika och citrus.

Vad är det som gör Longbranch-smaken unik?

Longbranch-smaken har man uppnått genom en filtreringsprocess där man använt American White Oak och därefter har ytterligare en filtrering gjorts med träkol från Texas Mesquite trädet.

När kommer Wild Turkey Longbranch att finnas tillgängligt i butiker i USA?

Wild Turkey Longbranch kommer att finnas tillgängligt i butiker i USA från och med maj.

Vad är inspirationskällan till namnet Longbranch?

Namnet Longbranch är inspirerat av både Matthews och Eddies familjer. Båda har på ett eller annat sätt anknytning till Kentucky och Texas.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.