Vi följer upp vår artikel om Bourbon från igår och introducerar en riktigt god cocktail gjord på Bourbon förstås.
Månadens cocktail tar oss tillbaka till Guldrushen i Kalifornien mellan åren 1848-1855. James W. Marshall i Kalifornien var den första som hittade guldklimpar och när nyheten spred sig satte ungefär 300.000 människor från USA och från andra länder fart mot Kalifornien för att gräva efter guld. Några blev rika och även om en hel del människor faktiskt inte hittade ett enda vitten, så resulterade Guldrushen i att järnvägen byggdes ut och att Kalifornien blev en stat 1850.
Lite om drinken
Månadens syrliga och fräscha drink Gold Rush är då uppkallad efter guldrushens glada dagar. Den skapades av en bartender vid namn T.J. Siegal i mitten av 1900-talet för kosherbaren Milk & Honey, utnämnd till en av värdens bästa barer.
För att blanda till en Gold Rush, behöver du bourbon, citronsaft och honungsirap som du gör genom att kombinera lika delar vatten med honung i en liten kastrull. Värm upp detta över medium värme och rör om hela tiden tills honungen är upplöst. Låt kallna innan du blandar den i drinken och du kan spara sirapen i kylskåp i upp till 5 dagar.
Ingredienser
- 6 cl Bourbon
- 1,5 cl färskpressad citronsaft
- 1,5 cl honungssirap (se ovan)
Kombinera alla ingredienser i en cocktailshaker och fyll på med mycket is. Skaka för att lyla i 10 sekunder och sila. Använd gärna ett tumblerglas eller ett vinglas, som du känner för.
Här hittar du fler recept på drinkar:
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv. Fler inlägg av Jeanette →Vinjournalen Rekommenderar
Pfungstädter Edel-Pils Premium
En premium tysk pils från Tyskland
Artikelnummer: 1354
Typ: Öl & Cider
Land: Tyskland
Alkohol: 4,9 % %
Pris: 14,90 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET