Rött vin från Frankrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Franska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Frankrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Franska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Franska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Franska Röda viner.

Filter

Filters

 

Alla Rött Viner från Frankrike

Vintips Rött Vin från olika regioner i Frankrike

Röda viner från Frankrike

Frankrike är hemlandet för några av världens mest kända röda viner, inklusive Bordeaux, Bourgogne och Rhônedalen. Dessa viner är gjorda av ett antal druvsorter, inklusive Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir och Syrah. Bordeaux-viner är kända för sin struktur och komplexitet, medan Bourgogne-viner firas för sin elegans och subtilitet. Rhônedalen producerar både fylliga röda viner och lättare, fruktiga viner. Franska röda viner åldras ofta i ekfat, vilket kan ge dem smaker av vanilj och kryddor. Dessa viner är mycket eftertraktade och kan få höga priser vid auktion.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Frankrike

Vanliga frågor om Rött Viner från Frankrike
 • Vilka regioner i Frankrike producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Frankrike produceras i Bordeaux, Bourgogne, Rhône Valley, Loire Valley, Languedoc-Roussillon, Provence, Alsace, Jura, Savoie och Sydvästra Frankrike.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Frankrike?

  Några av de vanligaste röda druvsorterna i Frankrike är Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah (Shiraz), Grenache, Carignan och Malbec.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Frankrike?

  Det är svårt att avgöra vilket rött vin som är mest populärt i Frankrike eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära röda vinerna i Frankrike är Merlot.

 • Vilken typ av vin är Frankrike känt för?

  Frankrike är känt för sitt varierade utbud av viner, från de röda vinerna från Bordeaux och Bourgogne till de vita vinerna från Champagne och Alsace, samt rosévinerna från Provence.