Hem » Vin Fakta » Häng med på vinprovning i Frankrike!
Vin Fakta

Häng med på vinprovning i Frankrike!

infront - Vinjournalen.se
lill - Vinjournalen.se

Oj, vad vi har svarat på många mejl denna sommar om winetourism eller vinturism! Vinjournalen.se har nog aldrig fått så många förfrågningar om besök på vingårdar främst i Frankrike som detta år. Trenden med vinturism kommer givetvis från internationellt håll men vi Sverige är vi snabba med att följa efter. Vi dricker mer vin, vi pratar mer vin, vi vill veta mer om hur man gör vin och vi vill förstås gärna vara på plats och njuta av landskapet, äta gott, prata med vinmakare, prova viner och druvor och mingla med trevliga människor.  Dessutom är det en superidé för företag att ta med sig personalen på en sammanhållande aktivitet och samtidigt ha lite kul.

frankrike - Vinjournalen.se

Att vara en vinturist är en lyxig upplevelse, enligt Bloomberg. Man väljer gärna att kombinera vinprovning med en vinturistisk lyxsemester i ett härligt chateau med aktiviteter för hela familjen.

Lyxigt men inte nödvändigt dyrt! Enbart Frankrike har i år tagit emot över 10 miljoner vinturister och det kommer nästan lika många internationella  besökare som fransmännen själva, som också gärna besöker sin egna vingårdar. De flesta av våra läsare har haft intresse för Provence, Bordeaux, Languedoc men man har även börjat funderat kring att börja vinsemestra lite mer långväga till och då är Sydafrika, Australien och Kalifornien förstås intressanta destinationer.

tramp - Vinjournalen.se

Alsace, Loire, Bordeaux, Bourgogne, Languedoc-Roussillon, Provence är några av de distrikt som är intressantast. Man vill förstås prova vin men det finns ett variation av spännande andra aktiviteter som kan vara intressanta. Vad sägs om lite helikopterflygning, eller kanske att mer hands-on arbeta på vinodlingarna, eller följa en utstakad underbar vandringsled med tydliga dagsmål i ett distrikt, eller varför inte bara äta, dricka gott och bo lite romantiskt och slappa med ett dopp i poolen då och då? Allt låter himla härligt, tycker vi.

Därför vill vi tipsa dig om att redan nu i höst börja fundera kring nästa semester och om att besöka en sida och en guide som heter Winetourism.com  www.winetourism.com om verkligen sätter fokus kring att göra ditt liv som vinturist lite, lite enklare och trevligare.

wt4 - Vinjournalen.se

På sidan kan du själv smart planera och staka ut din väg genom vinernas Frankrike. Du kan söka fram intressanta vingårdar, mängder av aktiviteter, olika varianter av boende. Och framför allt – du kan boka direkt medan det finns platser kvar.

Winetourism.com är lanserat av ett svenskt företag så villkoren är förstås helt ok både vad gäller betalningar och schyssta avboknings- och återbetalningsregler ifall du ändå skulle få förhinder. Så här i början går man ut stort med Frankrike men andra vinländer kommer strax att följa efter, så håll ögonen öppna.

Här har vi skrivit lite mer om att turista på vingård: 

Frågor och svar:

Varför har Vinjournalen.se fått så många förfrågningar om besök på vingårdar i Frankrike i år?

Trenden med vinturism kommer från internationellt håll och vi i Sverige vill följa efter.

Vilka är några av de distrikt som är intressantast att besöka för vinturister i Frankrike?

Alsace, Loire, Bordeaux, Bourgogne, Languedoc-Roussillon, Provence.

Vad kan man göra förutom att prova vin på en vingård i Frankrike?

Man kan göra aktiviteter som helikopterflygning, arbeta på vinodlingarna, följa en utstakad vandringsled eller bara äta, dricka gott och slappa med ett dopp i poolen.

Vad är Winetourism.com och vad kan man göra på sidan?

Winetourism.com är en guide som hjälper vinturister att planera och boka sin resa genom vinernas Frankrike. Man kan söka fram intressanta vingårdar, aktiviteter och boende och boka direkt.

Vilka andra vinländer kommer att följa efter Frankrike på Winetourism.com?

Andra vinländer kommer att följa efter Frankrike på Winetourism.com, men det nämns inte vilka länder det är.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.