Vitt vin från Frankrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Franska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Frankrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Franska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Franska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Franska Vita viner.

Filter

Filters

 

Alla Vitt Viner från Frankrike

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Frankrike

Vita viner från Frankrike

Frankrike är känt för sina eleganta och komplexa vita viner, som görs av en mängd olika druvsorter, inklusive Chardonnay, Sauvignon Blanc och Chenin Blanc. Chardonnay är det mest kända franska vita vinet och är känt för sin fylliga smak och smaker av smör, vanilj och tropiska frukter. Andra franska vita viner inkluderar Sauvignon Blanc, ett lättvin med smaker av citrus och gräs, och Chenin Blanc, ett medium-vin med smaker av honung och gröna äpplen. Franska vita viner lagras ofta på ekfat, vilket kan ge dem ytterligare djup och komplexitet. Dessa viner passar utmärkt till skaldjursrätter, fågelrätter och ost.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Frankrike

Vanliga frågor om Vitt Viner från Frankrike
 • Vilka regioner i Frankrike producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Frankrike produceras i Bourgogne, Champagne, Alsace, Loiredalen, Bordeaux, Rhône Valley, Languedoc-Roussillon och Provence.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Frankrike?

  Några av de viktigaste vita druvsorterna i Frankrike är Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle, Chenin Blanc, Viognier och Roussanne.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Frankrike?

  Det är svårt att bestämma det mest populära vita vinet i Frankrike eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men några av de populära vita vinerna i Frankrike är Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscadet och Sancerre.

 • Vilken typ av vin är Frankrike känt för?

  Frankrike är känt för sitt varierade utbud av viner, från röda viner från Bordeaux och Bourgogne till vita viner från Champagne och Alsace och roséviner från Provence.