Vita viner från Languedoc Roussillon

En komplett och uppdaterad vinguide för Vitt vin från Languedoc-Roussillon

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Languedoc-Roussillon är en spännande vinregion i Frankrike. Vår vinguide om Vitt vin från Languedoc-Roussillon hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Languedoc-Roussillon viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Languedoc-Roussillon Vita viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Vita viner från Languedoc-Roussillon.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Languedoc-Roussillon

Vita Viner från Languedoc Roussillon

Languedoc Roussillon är en stor vinregion i södra Frankrike, som sträcker sig från Rhônedalen i öst till spanska gränsen i väst. Regionen producerar en stor mängd olika viner, både röda, vita och rosé. De mest odlade druvsorterna är Carignan, Grenache, Syrah och Mourvèdre för röda viner, samt Chardonnay, Viognier och Muscat för vita viner. Området är också känt för sina söta viner, som till exempel Muscat de Rivesaltes.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Languedoc Roussillon

Vanliga frågor om Vita Viner från Languedoc Roussillon
 • Vad kännetecknar vitt vin från Languedoc-Roussillon, Frankrike?

  Vitt vin från Languedoc-Roussillon kännetecknas av sin mångsidighet, med allt från friska och fruktiga viner till fylliga och komplexa viner, beroende på druvsort och vinifikation.

 • Vilka är de vanligaste druvorna för vitt vin i Languedoc-Roussillon?

  De vanligaste druvorna för vitt vin i Languedoc-Roussillon är Grenache Blanc, Roussanne, Marsanne, Viognier, Picpoul och Vermentino.

 • Hur påverkar Languedoc-Roussillons klimat och terroir de vita vinerna?

  Languedoc-Roussillons varma och soliga medelhavsklimat samt varierande terroir, från kalksten och lerjordar till skiffer och sandsten, bidrar till druvornas mognad och vinernas mångsidiga smakprofiler.

 • Vilka maträtter passar bra med vitt vin från Languedoc-Roussillon?

  Vita viner från Languedoc-Roussillon passar utmärkt med fiskoch skaldjursrätter, grillade grönsaker, getost, kyckling och medelhavsmaträtter, tack vare deras mångsidighet och varierande smakprofiler.

 • Vilken lagringspotential har vitt vin från Languedoc-Roussillon?

  Många vita viner från Languedoc-Roussillon kan avnjutas unga och fräscha, men vissa fylliga och komplexa viner, som de gjorda på Roussanne och Marsanne, kan lagras i flera år för att utveckla ytterligare komplexitet och nyanser.