Veckans cocktail: Läckraste Caipirinha på svenska bär

Vi vill nog alla försöka att använda de svenska superbären så ofta vi kan och vad passar bättre då, att än att få till en stiliga drink med lite rosévin. Veckans drink är en egen version på den rasilianska goda drinken Caipirinha. Vi har alltså gjort en crossover med svenska bär. Du kan använda antingen jordgubbar, hallon eller röda vinbär. På Systemet hittar du Cachaça en spritdryck som liknar rom. Inte dum alls, men vodka eller vit rom går också bra. Rosévin har vi mixat i för att få till den svenska sommarsmaken och en lite mer transparent och spännande drink. Hällt upp allt på whiskyglas och garnerat med jordgubbe i papper och massor av krossad is!

Ingredienser

  • 1 dl mortlade jordgubbar, hallon eller röda vinbär
  • 1 msk rörsocker
  • 4-6 cl vodka
  • 2 dl rosévin

I en shaker lägger du krossad is, rörsocker, mortlade bär och vodka.

Skaka och häll upp i glas och häll på med rosévin.

Garnera.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •