Extremt dyr vodkaflaska stulen från bar

Russo-Baltique vodka Foto: Dartz

En flaska vodka som man antar verkar vara den dyraste vodkan i världen stals vid ett inbrott nyligen. Vodkan av market Russo-Baltique kommer från Ryssland och Dartz Factory, som gör världens dyraste bilar samt vodka. För tillfället ingick den i Café 33s bar utställning Vodka Collection i Köpenhamn och är en av dyra flaskor som ingår i samlingen. Just den här flaskan har funnit i samlingen under ett halvår. Samlarflaskan estimerad att vara värd c:a 1 miljoner euro eller 960.000 danska kronor. Flaskan är dekorerad med tre kilo guld och tre kilo silver i form av ett emblem som är från en rallybil år 1912 i Monte Carlo.

Man misstänker att rånarna gått in med en riktig eller en kopierad nyckel som man haft tillgång till och het enkelt låst upp dörren och gått in och bröt upp dörren till utställningen i källaren. Det fanns totalt 1200 men syftet verkade vara att stjäla endast denna flaska vodka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.