Hem » Vin Fakta » The Absolut Company – glada nyheter och ett häftigt musikprojekt!

The Absolut Company – glada nyheter och ett häftigt musikprojekt!

För första gången på fyra år ökar den globala försäljningen av Absolut Vodka. Ökningen är hela +2 procent. Den globala volymen ökar till totalt 11,2 miljoner nioliterslådor. Både mogna marknader som Tyskland (+10 procent) och Frankrike (+14 procent) likväl som nya marknader som Sydafrika (+53 procent) och Mexico (+6 procent) går starkt. Försäljningstrenden i USA är fortsatt negativ men har förbättrats gentemot tidigare år (-2 procent).

Anna Malmhake

– Dagens konsumenter är medvetna och ställer höga krav på äkthet, ursprung och kvalitet och det gynnar Absolut Vodka. Trots våra redan stora marknadsandelar har vi lyckats öka både försäljning och volymer vilket är ett styrkebesked, säger Anna Malmhake, vd för The Absolut Company.

– Att vi har en stark medvind beror på att den öppenhet, kreativitet och progressivitet som Absolut Vodka står för uppskattas av allt fler. Det visar bland annat framgången med den sydafrikanska kampanjen ”One Source” som belönades med guldlejon i Cannes, och ”Equal Love” som uppmärksammar att det i år var 50 år sedan som Storbritannien avkriminaliserade homosexualitet, säger Anna Malmhake, som nu avslutat sitt första verksamhetsår som vd för The Absolut Company.

All Absolut Vodka tillverkas vid företagets destilleri i Åhus enligt en i branschen unik produktionsfilosofi som går under benämningen ”One Source”. Allt produceras med lokala råvaror på en och samma plats, vilket ger stora fördelar i kvalitet och hållbarhet, något som bidragit till att företaget utvecklats till att bli Sveriges största livsmedelsexportör.

– Det finns ett allt större intresse från besökare från hela världen att ta del av våra svenska brännsvinstraditioner. Därför öppnar vi nästa sommar ett besökscenter i Åhus där vi bland annat ska berätta den fascinerande historien om vårt ursprung och vodkainnovatören L.O. Smith, säger Anna Malmhake.

Även de koncernvarumärken som The Absolut Company ansvarar för globalt, Malibu och Kahlúa, redovisar en positiv försäljningsutveckling. Malibu ökade med +5 procent, Kahlúa ökade med +4 procent.

– Våra övriga varumärken Malibu och Kahlúa går glädjande nog också mycket bra. Sammantaget har vi ett positivt momentum som vi kommer göra allt för att bygga vidare på, tillägger Anna Malmhake.

I samband med detta inleder Absolut ett One Source musikprojekt The African Musical Collaboration med artister som  Khuli Chana , VVIP (Zeal), Victoria Kimani, Sarkodie, DJ Breezy, E.L., Osborne Macharia och Kgaugelo “KG” Choabi.

Meningen: Vi kommer alla från en källa – Afrika, mänsklighetens födelseort. En källa betyder också att varje droppe Absolut Vodka skapas på samma plats, Åhus.

Om du vill följa projektet One Source kan du göra det på Facebook facebook.com/AbsolutSA eller med hashtagen #BeAbsolut

Pernod Ricard, världens näst största vin- och spritproducent och moderbolag till The Absolut Company, ökar försäljningen med 3,6 procent till 9,0 miljarder euro för räkenskapsåret 2016/2017 och redovisar en vinst på 2,4 miljarder euro (+3,3 procent). Absolut Vodka, koncernens största produkt och världens femte största spritvarumärke, ökar den globala försäljningen trots hård konkurrens.

Frågor och svar:

Vad är den globala försäljningsökningen för Absolut Vodka?

Den globala försäljningsökningen för Absolut Vodka är +2 procent.

Vilka marknader går starkt för Absolut Vodka?

Både mogna marknader som Tyskland och Frankrike, likväl som nya marknader som Sydafrika och Mexico går starkt.

Var tillverkas all Absolut Vodka?

All Absolut Vodka tillverkas vid företagets destilleri i Åhus enligt en i branschen unik produktionsfilosofi som går under benämningen ”One Source”.

Vilka andra varumärken ansvarar The Absolut Company för globalt?

The Absolut Company ansvarar globalt för varumärkena Malibu och Kahlúa.

Vad är One Source musikprojektet som Absolut inleder?

One Source musikprojektet är en samarbete med afrikanska artister och syftar till att visa att vi alla kommer från samma källa – Afrika, mänsklighetens födelseort.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.