Tips på fantastiska maträtter till Champagne

Om du vill ha champagne till huvudrätten finns det många alternativ hos medelhavsköket. Friterad mat har en lätt smak som passar bra till franska champagner, som Moët et Chandon. Tapas eller saltad torsk är utmärkta komplement till en Cava.

Den bästa maten att servera till champagne:

  • Kaviar
  • All salt mat
  • Frukt och bär
  • Fisk och skaldjur
  • Milda ostar som brie
  • Ugnsbakade grönsaker

Huvudrätter är lite svårare, då det finns flera råvaror som måste väljas med omsorg. Välj varor med milda och mindre komplexa smaker. Fisk är alltid ett bra val, och saltade fiskar som torsk är underbara. Ugnsbakade grönsaker har en mildare smak, som rensar paletten och gör så att smakerna av champagnen kommer fram.

Ingen måltid är komplett utan efterrätt och en bra flaska champagne passar utmärkt till många sötsaker. Tårtor, maräng och smörkakor är den perfekta matchningen till söta champagner. Sorbet och glass passar bra till alla sorters champagner. Tänk på att choklad passar bättre till ett fylligt rödvin än champagne.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •