Roederer siktade in sig på flera länder innan hans egendomar blev utvalda av Rysslands Tsar Nicolas II för att bli den officiella vinleverantören för det ryska hovet. 1876 skapade Roederer Cristal Champagne, som Tsar Alexandre skulle servera till sina gäster på en statlig bankett. Vinet skulle serveras i en specialdesignad genomskinlig glasflaska som gjorde det i stort sett omöjligt för någon att gömma en bomb i flaskan.

Viktiga årtal i Louis Roederers liv och vingårdens historia:

  • 1809-1870 Louis Roederers levnadsår
  • 1833 Ärver Dubois Père et Fils-vingården av sin onkel
  • 1833 Döper om vingården till Louis Roederer
  • 1870 Louis Roederer avlider
  • 1876 Cristal champagne tillverkas åt Tsar Alexandre II
  • 1876 Skapar den första genomskinliga champagneflaskan med flat botten
  • 1945 Cristal blir tillgängligt för allmänheten för första gången

Den höga kvalitetsstandarden som sattes av Louis Roederer fortsätter än idag på hans namne vingård. Cristal champagne anses vara en Prestige Cuvée-vinsort. Idag odlas två tredjedelar av druvorna som används för att göra Cristal på vingårdarna. Den resterande tredjedelen köps från noga utvalda vingårdar.

Idag är Louis Roederers historia välkänd och har en väldigt ljus framtid. Den årliga produktionen ligger på cirka 3 miljoner flaskor, vilket utgörs till 75% av Louis Roederer Brut Permier Champagne.

Frågor och svar


Vad är Cristal Champagnes historia?

Cristal Champagne är ett mousserande vin gjort på vita druvor som odlas i regionen Champagne i Frankrike. Cristal historia går tillbaka till 1700-talet när den först producerades av Dom Pierre Pérignon och var ursprungligen känd som “Coupe de la Reine”.
-Champagnehuset Louis Roederer tog över produktionen 1874, och namnet ändrades till “Cristal” 1876. 1966 blev Cristal ett registrerat varumärke.
-2006 blev Cristal ett av de första mousserande vinerna som tilldelades en Denominación de Origen-garanti.

Hur görs en kristallchampagne?

Processen att göra en kristallchampagne är ganska komplicerad och kräver användning av mycket tid, ansträngning och specialutrustning.
Det börjar med en blandning som innehåller socker, vatten, jäst och några andra ingredienser. Blandningen kommer att kokas innan den kyls ner. Efter kylning hälls vätskan i en lufttät behållare. Den får sedan stå och jäsa i cirka två veckor innan den kan drickas.

Kan man dricka kristallchampagne på egen hand eller behöver den blandas med andra typer av alkohol?

Är det möjligt att dricka kristallchampagne på egen hand? Eller behöver det blandas med andra typer av alkohol?
Ja, du kan dricka kristallchampagne på egen hand. Det är ett mousserande vin som framställs med champagnemetoden. Det är gjort av en blandning av druvsorter och jäst på samma sätt som vanligt vin. Det har dock inget tillsatt socker eller jäst och har en lägre alkoholhalt än vanligt vin.

Nej, du kan inte dricka kristallchampagne på egen hand eftersom den måste blandas med andra typer av alkohol eller juice för att bubblorna ska bildas och stiga upp i flaskan.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy