Men det är den kraftfullare färgen och fruktigheten gör inte dessa champagner fylligare. Tvärtom så är de lätta och uppfriskande, vilket gör roséchampagner det perfekta komplement till många olika rätter.

Exotiska val när man serverar roséchampagne till mat:

  • Japansk mat
  • Kinesisk mat
  • Indisk mat

I många avseenden kan rosa champagne behandlas som om den vore ett vitt vin. Det innebär att de passar bra till lättare maträtter, som kyckling, skaldjur och fläsk. Men de passar också bra till många kryddstarka rätter från mellanöstern och Asien.

Den rosa färgen gör att vinerna känns lite mer speciella än de andra sorterna. Det gör dem perfekta för speciella tillfällen som Alla Hjärtans Dag, då färgen matchar högtiden. Roséchampagne gör också kvällen mer romantisk. Det är också bra att bjuda på dessert när man serverar roséchampagne med mat.

Frågor och svar


Vilka är de bästa typerna av mat att servera med roséchampagne?

Vilka är de bästa typerna av mat att servera med roséchampagne?
Det finns många typer av mat som passar bra till rosé. Några av dem inkluderar:
-ostron
-räkor
-biff
-jordgubbar och kräm

Vad är det bästa sättet att servera roséchampagne?

Rosévin har många olika smaker, men de vanligaste är jordgubbar, hallon och röda vinbär. Det finns många sätt att servera roséchampagne. Det bästa sättet att servera detta vin är att förvara det kallt i kylen i några timmar innan det serveras över isbitar eller blandas med sodavatten.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris279 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy