Mousserande vin från Georgien

En komplett och uppdaterad vinguide för Georgiska Mousserande viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Mousserande vin från Georgien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Mousserande Georgiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Georgiska Mousserande viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Georgiska Mousserande viner.

Filter

Filters

 

Mousserande viner från Georgien

Georgien producerar ett utbud av högkvalitativa mousserande viner, med de mest populära stilarna från regionerna Kakheti och Kartli. Georgiska mousserande viner är vanligtvis lätta och har smaker av grönt äpple, citrus och en antydan av mineralnoter. Några av de mest populära georgiska mousserande vinerna inkluderar Schuchmann Brut, som har en stark syra och smaker av grönt äpple och en antydan av blommiga noter, och Tbilvino Qvevris Brut, som har en medium kropp och smaker av citrus och en antydan av mineralnoter. Georgiska mousserande viner passar utmärkt till lättare pastarätter, skaldjur och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från Georgien

Vanliga frågor om Mousserande Viner från Georgien
 • Vilka regioner i Georgien producerar mousserande viner?

  Några av de bästa mousserande vinerna i Georgien produceras i Kakheti, Kartli, Imereti, Racha-Lechkhumi och Kvemo Svaneti, Samegrelo-Zemo Svaneti, Guria och Adjara.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för mousserande viner i Georgien?

  Några av de viktigaste druvsorterna för mousserande vin i Georgien är Tsinandali och Chinuri.

 • Vilket är det mest populära mousserande vinet i Georgien?

  Det är svårt att avgöra det mest populära mousserande vinet i Georgien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära mousserande vinerna i Georgien är traditionella mousserande viner som är gjorda av inhemska druvsorter.

 • Vilken typ av vin är Georgien känt för?

  Georgien är känt för sina traditionella qvevri-viner, som görs i lerkärl, där lokala druvsorter som Saperavi och Rkatsiteli är populära.