Rosé viner från Kalifornien

En komplett och uppdaterad vinguide för Rosé vin från Kalifornien

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Kalifornien är en spännande vinregion i USA. Vår vinguide om Rosé vin från Kalifornien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Kalifornien viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Kalifornien Rosé viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé viner från Kalifornien.

Filter

Filters

 

Rosé Viner från Kalifornien

Kalifornien är en av de mest kända vinregionerna i världen och är belägen i den sydvästra delen av USA. Regionen är känd för sina många vinproducenter och sin varierande geografi som sträcker sig från kusten till bergskedjor och dalar. Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir och Zinfandel är några av de mest kända druvsorterna från Kalifornien.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Kalifornien

Vanliga frågor om Rosé Viner från Kalifornien
 • Vad är Rosé vin från Kalifornien?

  Rosé vin från Kalifornien är ett vin gjort av röda druvor som har fått en kort macerationstid för att ge vinet dess rosa färg.

 • Vilka druvor används för att göra Rosé vin i Kalifornien?

  Vanligtvis används druvsorterna Zinfandel, Grenache och Syrah för att göra Rosé vin i Kalifornien.

 • Vilken mat passar bra med Rosé vin från Kalifornien?

  Rosé vin från Kalifornien är ett mångsidigt vin som passar bra med en mängd olika maträtter, inklusive fisk, skaldjur, kyckling och sallader.

 • Vilka är några av de mest kända producenterna av Rosé vin i Kalifornien?

  Några av de mest kända producenterna av Rosé vin i Kalifornien inkluderar Scribe Winery, Matthiasson, Bedrock Wine Co. och Bonny Doon Vineyard.

 • Vad är den genomsnittliga priset för Rosé vin från Kalifornien?

  Priset för Rosé vin från Kalifornien varierar beroende på producent och årgång, men i allmänhet ligger priset mellan $15 och $30 per flaska.