Rosé vin från USA

En komplett och uppdaterad vinguide för Amerikanska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från USA hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Amerikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Amerikanska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Amerikanska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i USA

Roséviner från USA

USA producerar ett utbud av roséviner, där de mest populära stilarna kommer från Kalifornien, Oregon och Washington. Amerikanska roséviner görs av en mängd olika druvsorter, inklusive Pinot Noir, Syrah och Zinfandel, och varierar i stil från lätta och uppfriskande till fylliga och komplexa. Några av de mest populära amerikanska rosévinerna inkluderar Miraval Rosé från Kalifornien, som är frisk och uppfriskande med smaker av röda frukter och citrus, och Charles & Charles Rosé från Washington, som har en medium kropp och smaker av röda frukter och en antydan av kryddor. Amerikanska roséviner är en bra matchning till en mängd olika rätter, inklusive grillat kött, skaldjur och kryddiga rätter.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från USA

Vanliga frågor om Rose Viner från USA
 • Vilka regioner i USA producerar rosé viner?

  Några av de bästa rosévinerna i USA produceras i Kalifornien, Oregon och Washington.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i USA?

  Några av de viktigaste druvsorterna för rosévin i USA är Pinot Noir, Zinfandel, Grenache, Mourvèdre och Sangiovese.

 • Vilken typ av vin är USA känt för?

  USA producerar ett brett utbud av viner, där Kalifornien är den mest kända vinregionen och producerar Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir och Zinfandel, bland andra.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i USA?

  Det är svårt att bestämma det mest populära rosévinet i USA eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära rosévinerna i USA är Rosé från Kalifornien.