Tre vita vintips från USA

Frisk och fruktigt eller smakfullt och fylligt? Här tipsar vi om tre goda vita viner av Riesling, Chardonnay och Zinfandel. Att gardera upp kylen med en flaska eller två av friskt vitt vin kan vara en bra idé om man behöver ha något till hands när man spontant får gäster. Ställ flaskorna kallt och ha dem redo!

USA1Chateau Ste Michelle 2014 (75225)

  • Druva: Riesling
  • Pris: 109 kr

Från Washington State, Columbia Valley och den välrenommerade producenten Chateau Ste Michelle kommer denna moderna, friska och aromatiska Riesling som också är något söt i smaken, men sötman tar inte på något sätt över. Här finner du inslag av gröna frukter som äpplen och päron, samtidigt syrlig lime och mild honung. Det här vinet har en inbjudande stil med sin fina fruktkoncentration. Mycket gott som apéritif eller till räksalladen.

 

 

usa2Kendall-Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay 2014 (72747)

  • Druva: Chardonnay
  • Pris: 151 kr

Den vackra familjeägda vingården Kendall-Jackson Estate i Kalifornien släppte sin första Vintner’s Reserve Chardonnay 1982 och gjorde omedelbart succé då man vann Double Platinum Award pris för vinet 1983 i American Wine Competition. Över tid har vinet faktiskt bara utvecklat sig och är ett säkert kort om man vill ha en bra Chardonnay. Det här är ett fylligt vin med rostad fatkarraktär. Mycket smakfullt och en doft som är rund och tropisk med tydliga inslag åt det mer exotiska hållet. Mango, persika, apelsin är dofterna samtidigt som man förnimmer smör och tydlig vanilj.

Här ses de verkligt imponerande vingårdarna på Kendall Jackson Vineyards i Sanoma Country
https://youtu.be/zBbxJDdQuvY

usa 3McManis 2014 (6290)

  • Druva: Viognier
  • Pris 99 kr

McManis Family Vineyards i Kalifornien ägs av Ron and Jamie McManis som är fjärde generationens vinmakare. Vingården är certifierad enligt Green Stainable Winegrowing och Lodi Rules. Denna torra och fruktiga vita är framställd på druvan Viognier, lite mer ovanlig druva kanske. Det här vinet har en stram stil och fin balans. Tropiska frukter som aprikos, ananas, melon och apelsin samsas med inslag av smör och nötter. Men vinet får ändå inte den oljigt smöriga smaken, snarare en typisk fyllig doft av ekfat och tydlig syra.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna