Rött vin från USA

En komplett och uppdaterad vinguide för Amerikanska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från USA hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Amerikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Amerikanska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Amerikanska Röda viner.

Filter

Filters

 

Alla Rött Viner från USA

Vintips Rött Vin från olika regioner i USA

Röda viner från USA

USA är en av världens största producenter av vin och producerar några utmärkta röda viner. Kalifornien är den mest kända vinregionen i USA och är känd för sina Cabernet Sauvignon, Merlot och Zinfandel viner. Andra vinregioner i USA inkluderar Washington State, som producerar fylliga röda viner som Syrah och Cabernet Sauvignon, och Oregon, som är känd för sina Pinot Noir viner. Amerikanska röda viner lagras ofta på ekfat, vilket kan ge dem smaker av vanilj och kryddor. Dessa viner passar utmärkt till rika, köttiga rätter och matiga grytor.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från USA

Vanliga frågor om Rött Viner från USA
 • Vilka regioner i USA producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i USA produceras i Kalifornien, Washington, Oregon, New York och Virginia.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i USA?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i USA är Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Zinfandel, Merlot, Syrah (Shiraz) och Petite Sirah.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i USA?

  Det är svårt att bestämma det mest populära röda vinet i USA eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära röda vinerna i USA är Cabernet Sauvignon.

 • Vilken typ av vin är USA känt för?

  USA producerar ett brett utbud av viner, där Kalifornien är den mest kända vinregionen som producerar Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir och Zinfandel, bland annat.