Rosé vin från Frankrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Franska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Frankrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Franska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Franska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Franska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Frankrike

Roséviner från Frankrike

Frankrike är födelseplatsen för roséviner och landet producerar ett brett utbud av stilar och smaker. Några av de mest kända franska rosévinerna kommer från Provence-regionen, som producerar lätta och uppfriskande roséviner med smaker av jordgubbar, hallon och en antydan av örter. Andra populära franska roséviner inkluderar Tavel, som produceras i den södra Rhônedalen och har en fylligare kropp och smaker av röda frukter och en antydan av kryddor, och Cabernet d’Anjou, som produceras i Loiredalen och har en medium kropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Franska roséviner är en utmärkt matchning till medelhavskök, skaldjur och lätta sallader.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Frankrike

Vanliga frågor om Rose Viner från Frankrike
 • Vilka regioner i Frankrike producerar rosé viner?

  Några av de bästa rosévinerna i Frankrike produceras i Bourgogne, Bordeaux, Loiredalen, Alsace och Champagne.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Frankrike?

  Några av de viktigaste druvsorterna för rosévin i Frankrike är Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Carignan och Pinot Noir.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Frankrike?

  Det är svårt att avgöra det mest populära rosévinet i Frankrike eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett populärt rosévin i Frankrike är Côtes de Provence.

 • Vilken typ av vin är Frankrike känt för?

  Frankrike är känt för sitt varierade utbud av viner, från de röda vinerna från Bordeaux och Bourgogne, till de vita vinerna från Champagne och Alsace, samt rosévinerna från Provence.