Rosé viner från Mediterranee

En komplett och uppdaterad vinguide för Rosé vin från Méditerranée

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Méditerranée är en spännande vinregion i Frankrike. Vår vinguide om Rosé vin från Méditerranée hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Méditerranée viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Méditerranée Rosé viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé viner från Méditerranée.

Filter

Filters

 

Alla Rosé Viner från Mediterranee

Rosé Viner från Mediterranee

Mediterranee är en vinregion belägen i södra Frankrike, känd för sina lättillgängliga och fruktiga viner. Området är en del av den större regionen Languedoc-Roussillon och producerar en mängd olika viner, inklusive roséviner, röda viner och vita viner.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Mediterranee

Vanliga frågor om Rosé Viner från Mediterranee
 • Vilka druvsorter används oftast för att göra rosévin från Méditerranée?

  De vanligaste druvsorterna som används för att göra rosévin från Méditerranée är Grenache, Cinsault, Syrah och Mourvèdre.

 • Hur beskrivs vanligtvis färgen på rosévin från Méditerranée?

  Rosévin från Méditerranée har oftast en vacker ljusrosa till ljust laxfärgad nyans.

 • Vad kan man förvänta sig av smaken och aromen hos rosévin från Méditerranée?

  Rosévin från Méditerranée erbjuder vanligtvis friska och fruktiga aromer av röda bär, citrusfrukter och ibland kryddiga toner. Smaken är ofta frisk, balanserad och uppfriskande.

 • Vilken är den rekommenderade serveringstemperaturen för rosévin från Méditerranée?

  Rosévin från Méditerranée bör serveras vid en temperatur mellan 8-10°C för att framhäva dess fruktiga och fräscha karaktär.

 • Vilka maträtter passar bra med rosévin från Méditerranée?

  Rosévin från Méditerranée är utmärkt att kombinera med lättare sommarrätter, såsom sallader, grillade grönsaker, skaldjur och ljusa pastarätter. Det är också en trevlig komplement till picknick eller som aperitif.