Sött vin från Frankrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Franska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Frankrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Franska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Franska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Franska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Alla Sött Viner från Frankrike

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Frankrike

Söta viner från Frankrike

Frankrike är känt för att producera några av världens bästa söta viner, med de mest kända vinerna är Sauternes och Barsac. Dessa viner är gjorda på en blandning av druvor, inklusive Semillon, Sauvignon Blanc och Muscadelle, som påverkas av ädelröta, en svamp som koncentrerar smakerna och sockret i druvorna. De resulterande vinerna är mjuka och honungsdoftande, med smaker av aprikoser, persikor och honung. Andra söta viner från Frankrike inkluderar Muscat, Banyuls och Maury.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Frankrike

Vanliga frågor om Sött Viner från Frankrike
 • Vilket är det mest populära söta vinet i Frankrike?

  Det är svårt att bestämma det mest populära söta vinet i Frankrike eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett populärt sött vin i Frankrike är Sauternes.

 • Vilka regioner i Frankrike producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Frankrike produceras i Bordeaux, Sauternes, Loire och Alsace.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Frankrike?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Frankrike är Sauternes (Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle), Muscat (Muscat Blanc à Petits Grains), Coteaux du Layon (Chenin Blanc), Jurançon (Petit Manseng) och Beaumes de Venise (Muscat).

 • Vilken typ av vin är Frankrike känt för?

  Frankrike är känt för sitt varierade utbud av viner, från de röda i Bordeaux och Burgund till de vita i Champagne och Alsace och rosévinerna i Provence.